Hava Durumu

Sahil Güvenlik'te çok sayıda askere gözaltı kararı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ ile irtibatı belirlenen Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın 4'ü aktif görevde bulunan 32 personeli hakkında gözaltı kararı çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2018 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2018 10:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Sahil Güvenlik'te çok sayıda askere gözaltı kararı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki asker şahıslardan FETÖ'nün mahrem imamlar ile örgüt mensubu askerler arasında iletişim yöntemi olarak kullandığı ankesörlü telefonlar ile kontörlü büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri ve FETÖ terör örgütü ile irtibatları tespit edilen 2 albay, 1 yüzbaşı, 1 üsteğmen, 3 teğmen, 25 astsubay olmak üzere toplam 32 şüpheli hakkında 17.10.2018 tarihinden itibaren gözaltı kararı verilmiştir. Gözaltına alınan şüphelilerin 4'ü aktif görevde olup, diğerleri hakkında soruşturma nedeniyle idari işlem uygulanmıştır. Gözaltı işlemleri Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğünce Ankara ve 10 ilde devam etmektedir" denildi.

İSTANBUL'DA DA 36 GÖZALTI KARARI 

FETÖ operasyonlarının İstanbul ayağında ise dün 36 kişinin yakalanmasına karar verilmişti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri örgütün şifreli haberleşme programı Bylock kullanıcısı olduğu tespit edilen 36 şüpheliyi yakalamak için çalışma başlatmıştı. Sabaha karşı 8 ilde eş zamanlı olarak başlatılan operasyonlar devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.