Hava Durumu

'Saldırının Türkiye'yle alakası yok'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüşen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin "Suriye'deki drone saldırısıyla Türkiye'nin ilgisi yok. Saldırının arkasındaki provokatörleri biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2018 20:13
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2018 20:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Saldırının Türkiye'yle alakası yok'

Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla aradı. Erdoğan ve Putin, iki ülke ilişkilerini ve Suriye'yi görüştü. Putin 6 Ocak'ta Rusya'nın Suriye'deki Tartus ve Hmeymim üslerine en az 13 İHA ile yapılan saldırı için "arkasındaki provakatörün kim olduğunu biliyoruz Türkiye'nin alakası yok" ifadelerini kullandı. Hmeymim üssüne insansız hava araçlarıyla saldırı girişiminin Türkiye dahil partnerlerle ilişkileri bozmaya yönelik olduğunu kaydeden Putin, Rusya'nın Suriye'deki üslerine saldırılarda kullanılan insansız hava araçlarının "el yapımı" gibi gösterme amacıyla kamufle edildiğine dikkat çekti. Putin ayrıca Hmeymim ve Tartus üslerine saldırıların büyük titizlikle planlandığına dikkat çekti.

SİVİLLERE SALDIRILAR DURMALI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon görüşmesinde, Şam rejiminin İdlib'de ve Doğu Guta'da sivillere yönelik saldırılarının bir an önce durdurulmasının, Astana sürecinin ve Soçi Kongresi'nin başarılı olması bakımından önem taşıdığını vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in telefon görüşmesinde, Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve TürkAkım projelerinin yanı sıra enerji alanındaki diğer iş birliğine de değinildi. Erdoğan ve Putin, görüşmede, ilişkileri her alanda daha da geliştirme konusundaki kararlılıklarını teyit etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.