Hava Durumu

Salih Müslim için çember daralıyor: Peşini bırakmayacağız

Almanya'da görülen PYD elebaşı hakkında konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Salih Müslim ile ilgili girişimlerimiz oldu. Yarın da Almanya'da Sigmar Gabriel ile buluşacağız ve bu konuyu ele alacağız. Nereye giderse gitsin, peşini bırakmayacağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2018 18:39
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2018 18:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Salih Müslim için çember daralıyor: Peşini bırakmayacağız

Türkiye, terör örgütü PYD/PKK'nın eski eş başkanı Salih Müslüm için Almanya'dan geçici tutuklama ve iade talebinde bulundu. Konuyla ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bu çabalarımız sadece Çekya ya da Almanya ile sınırlı değildir. Salih Müslüm nereye giderse gitsin peşini bırakmayacağız" dedi.

ÇEKYA'DA GÖZALTINA ALINMIŞTI

PYD eski Eşbaşkanı Salih Müslüm Çekya'nın başkenti Prag'da bulunduğu otelde gözaltına alınmıştı. Geçtiğimiz hafta Prag'da hakim karşısına çıkarılan Salih Müslüm Türkiye'nin iade talebine rağmen serbest bırakılmıştı. Çekya mahkemesi, Salih Müslüm'ün AB sınırlarını terk etmemesine karar vermişti. Salih Müslüm geçtiğimiz hafta sonu Berlin'de düzenlenen bir gösteriye katılmıştı.  Salih Müslüm hakkında Türkiye'de çıkarılan 3 yakalama kararı bulunuyor.

4 MİLYON TL ÖDÜL

PYD eski Eşbaşkanı Salih Müslüm'in ismi, İçişleri Bakanlığı'nın "Terörden Arananlar Listesi"nde 4 milyon liralık ödülle kırmızı kategoride yer alıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.