Hava Durumu

Salih Müslim ilk kez konuştu!

Çekya'da gözaltına alınıp serbest bırakılan PYD'nin eski eşbaşkanı Salih Müslüm, Esad rejimiyle doğrudan değil fakat Rusya üzerinden görüştüğünü itiraf etti.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2018 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2018 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Salih Müslim ilk kez konuştu!

Çekya'da gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin eski eş başkanı Salih Müslim, Beşar Esad yönetimiyle yaptıkları görüşmelerin arka planını açıkladı.

Euronews'e konuşan Salih Müslim, Afrin konusunda Esad yönetimiyle doğrudan bir temaslarının olmadığını söyledi.

Salih Müslim, "Rejimle bir anlaşma ya da doğrudan iletişimimiz yok. Suriye sürekli egemenlikten bahsediyor. Bu herkes için bir öncelik. Hiçbir zaman Suriye'den ayrılacağımızı, ülkeyi böleceğimizi söylemedik fakat Türkiye'nin operasyonunu söz konusu egemenliğin ihlali olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.

"TÜM GÖRÜŞMELER RUSYA ÜZERİNDEN YAPILDI"

Şam yönetiminin Afrin'e asker yollama kararını da değerlendiren Müslim, "Rejimin yardıma çağrılması konusuna gelince, bu tamamen Afrin'deki yönetimin kararı. Şam yönetimine, 'Eğer egemenliğinizi korumak istiyorsanız biz yardım etmeye hazırız' dediler. Bazı silahlı birimler sınıra geldi fakat ciddi bir etkileri olmadı. Bunun için doğrudan rejimle irtibata geçmedik. Bugüne kadarki tüm görüşmeler Rusya üzerinden yapıldı" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.