Hava Durumu

Salih Müslüm yarın hakim karşısına çıkacak

Türkiye dün Prag'da gözaltına alınan terör örgütü PYD'nin eski Eşbaşkanı Salih Müslüm'ün Türkiye'ye iadesi ve geçici tutuklanması için Çekya'ya dosya gönderdi. Dosyada, Müslüm hakkında Türkiye'de çıkarılan 3 yakalama kararı yer alıyor. Müslüm yarın Prag'da hakim karşısına çıkarılacak.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2018 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2018 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Salih Müslüm yarın hakim karşısına çıkacak

Türkiye Prag'da gözaltına alınan terör örgütü PYD'nin eski Eş Başkanı Salih Müslüm'ün iadesi için resmi başvurusunu yaptı. Müslüm'ün geçici olarak tutuklanması da talep edildi. Müslüm'ün tutuklanmasıyla ilgili açıklama yapan Prag Büyükelçisi Ahmet Necati Bigalı, "Salih Müslüm yetkili makamlarımızca bir süredir kırmızı bültenle aranan bir terör örgütü lideridir. Hakkında Interpolümüz kırmızı bülten yayınlamıştı. Şüphelinin 24 Şubat'ta Prag'a geldiği tespit edildi. Bunun üzerine 24 Şubat'ta Çek polisi tarafından gözaltına alındı. Bugün yargı önüne çıkarılması bekleniyordu ancak bugünkü duruşma evrakların mahkemece incelenebilmesi için yarına ertelendi. Mahkeme Salih Müslüm'in tutuklanması veya serbest bırakılması kararını verecek. Umudumuz tutuklama kararı verilmesi. Biz bu kişinin geçici tutuklanması talebini ilgili makamlara ilettik. İlk adımımız 40 gün süreyle, geçici tutuklanması. Bu talebimizin gerçekleşmesini bekliyoruz. Bütün ülkelerde olduğu gibi Çekya'da da mahkemeler bağımsızdır. Ancak beklentimiz bu terörist liderin tutuklanması" dedi.

ÜÇÜNCÜ YAKALAMA KARARI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da Salih Müslüm hakkında 3. yakalama kararını çıkardı. İlk iki karar, Ankara Güvenpark ve Merasim sokakta düzenlenen terör saldırılarına ilişkindi. 1 Şubat tarihinde Çukurambar'daki vergi dairesine yönelik bombalı saldırı ile ilgili de Müslüm hakkında yakalama kararı çıkarıldı.  Başsavcılık 3 ayrı yakalama kararını iade talepnamesinde yer alması için Adalet Bakanlığı'na gönderdi.

SAVCILIK İNCELEYECEK

Adalet Bakanlığı'nın Çekya'ya gönderdiği dosyalar savcılık tarafından incelenecek.  Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Ahmet Necati Bigalı bu incelemenin ardından Müslüm'ün salı günü hakim karşısına çıkarılacağını açıkladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.