Hava Durumu

'Şam rejimi ile resmi temas yok, fakat...'

Suriye rejimi ile doğrudan resmi bir temasın söz konusu olmadığını belirten Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Fakat olağanüstü şartlar gerektirdiğinde, belli sorunları çözmek için istihbarat birimimiz, doğrudan ya da dolaylı belli temaslar kurabilir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2018 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2018 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Şam rejimi ile resmi temas yok, fakat...'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beştepe'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunup gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, dün Suriye'de rejim yanlısı terörist grupların güneyden Afrin'e girme girişimini değerlendirdi. Grubun topçu atışı ile püskürtüldüğünü belirten Kalın, ''Böyle bir adımın ciddi sonuçları olur" uyarısında bulundu. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, Afrin'i işaret ederek, "Bölge yeni bir Kandil yapılmaya çalışılıyor" ifadesini kullandı.

TÜRKİYE-ABD İLİŞKİLERİ

Türkiye-ABD ilişkilerini terör örgütü YPG ve FETÖ ekseninde değerlendiren Kalın, "Gerek ABD'nin YPG'ye verdiği desteğin sonlandırılması Münbiç'ten çıkarılması konusunda beklentimiz çok nettir. PYD ile yapılan işbirliğinin sona erdirilmesi gerekmektedir. FETÖ meselesinde de somut adımlar bekliyoruz. (FETÖ) Bizim bütün talebimiz, hakkında tutuklama kararı, davalar bulunan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ama şu anda Amerika'da bulunan kişilerin Türkiye Cumhuriyeti'ne iade edilmeleri ve yargının önüne çıkmalarıdır" dedi.

ANKARA-ŞAM TEMASI OLUR MU?

Kalın, 'Suriye rejimiyle temas' konusuna da açıklık getirdi. "Bizim Şam rejimi ile resmi temasımız söz konusu değil" diyen Kalın, "Çatışmasızlık bölgelerini oluşturmak için kurduğumuz bir mekanizma var. Verdiğimiz mesajlar Rusya ve İran üzerinden Şam rejimine iletilmekteydi. Bizim doğrudan resmi temasımız söz konusu değil. Fakat olağanüstü şartlar gerektirdiğinde, belli sorunları çözmek için ilgili birimlerimiz, yani kastettiğim istihbarat birimimiz, doğrudan ya da dolaylı belli temaslar kurabilir. Bu, zaten istihbarat birimimizin temel görev tanımları arasındadır" ifadelerini kullandı.

PKK'YA KARŞI SAVAŞTIRABİLİRİZ'' TEKLİFİ

Kalın'ın gündeminde ABD'nin YPG'yi PKK'ya karşı şavaştırabiliriz' teklifi de vardı. Söz konusu teklifin herkesi şaşırttığını ifade eden Kalın, "Öncesinde ve sonrasında böyle bir teklifi başka hiçbir Amerikalı yetkiliden duymadık. Kendileri de bu teklifin çok da inandırıcı bir teklif olmadığını anladılar artık üzerinde durmuyorlar bu konunun" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.