Hava Durumu

Şam yönetimi açık açık tehdit etti: 'Türk uçaklarını düşüreceğiz'

Suriye'ye saldırı düzenleyen her savaş uçağını düşürecekleri yönünde tehditler savuran Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, "Bu ister İsrail uçağı olsun, ister Amerikan uçağı olsun, isterse Türkiye uçağı olsun fark etmez" dedi. Mikdad, Araplar ile Kürtlere 'birlik olup Türk güçlerine direnmeleri' çağrısı da yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2018 20:51
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2018 20:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Şam yönetimi açık açık tehdit etti: 'Türk uçaklarını düşüreceğiz'

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, düzenlediği basın toplantısında, Türk savaş uçaklarını düşürme tehdidinde bulundu.  Suriye hava sahasını ihlal eden her uçağın tıpkı İsrail uçağı gibi düşürüleceğini söyleyen Mikdad, ''Ordu Suriye'ye saldırı düzenleyen her savaş uçağını düşürecektir ve bu boş bir tehdit değildir. Suriye hava savunma sistemleri, Suriye'ye saldıracak her uçağı vurmak üzere aktif hale getirildi. Bu ister İsrail uçağı olsun, ister Amerikan uçağı olsun, isterse Türkiye ya da Suriye'ye zarar verecek başka bir ülkenin uçağı olsun fark etmez" dedi.

TÜRKİYE'YE KARŞI BİRLEŞİN

Mikdad, Türkiye'nin Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili Suriye'nin kuzeyindeki Araplar ile Kürtlere 'birlik olup Türk güçleriyle savaşmaları' çağrısı yaptı.

BM'YE ABD'Yİ SORUŞTUR' ÇAĞRISI

Sputnik'te yer alan habere göre; ABD ile bazı Arap ülkelerinin Suriye hükümet güçlerinin ilerleyişini önlemek için IŞİD'e destek verdiğini, ABD'nin yüzlerce IŞİD militanını Rakka ve Deyr ez Zor'dan tahliye ettiğini belirten Mikdad, 'Birleşmiş Milletler'i (BM), ABD'nin icraatlarını ve eylemlerini soruşturmaya çağırıyoruz" dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.