Hava Durumu

Şanlıurfa'da neler oluyor? YSK Başkanı Güven'den açıklama...

YSK Başkanı Sadi Güven, Şanlıurfa'da, özellikle de Suruç ilçesinde yaşandığı ifade edilen usulsüzlüklere ilişkin "Suruç'taki bazı sandıklara yönelik asayişle ilgili iddialar konusunda, idari ve adli işlem için gerekli girişimlerde bulunulmuştur" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2018 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2018 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Şanlıurfa'da neler oluyor? YSK Başkanı Güven'den açıklama...

Şanlıurfa Suruç'taki toplu oy kullanımı ve müşahitlere baskıya yönelik iddialar seçim gündemine oturdu.  YSK Başkanı Sadi Güven, Şanlıurfa'daki seçim güvenliğine ilişkin görüntülerle ilgili olarak "Şanlıurfa Suruç'taki bazı sandıklara yönelik asayişle ilgili iddialar konusunda, idari ve adli işlem için gerekli girişimlerde bulunulmuştur" dedi.

CHP SÖZCÜSÜ TEZCAN'DAN AÇIKLAMA

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan ise Parti Genel Merkezi'nde, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Urfa'da milletvekillerimiz gerekli müdahaleyi yaptı. YSK'ya gerekli müraacatı yaptık. Gördüğünüz gibi oylar kullandırılmadan sandığa oy atılıyor. Geceden kulllandırılmış oylar erkenden getirilip sandığa atılan oylar var. Uluhan ilköğretim okulunda müşahitlerimiz darp edilmiştir. İçeride görev yapanlar dışarıyla çıkarılıyor. Şanlıurfa Eyyübiye bölgesinde sandık müşahitlerinin fiilen sandık kurulu üyesi olmasına rağmen görevliler içeri alınmıyor. Şanlıurfa'da bu olayların tümü tespit edilip ilçe seçim kurallarına bildirildi. Suruç'ta sokaklarda silahlı kişiler geziyor. Urfa sorunlu bir nokta olarak en yoğun şikayetlerin geldiği ilçe olmuştur. Oyların çalınmaması için aynı hassasiyetle göreve devam edeceğiz. Vali olmak üzere, YSK Başkanı'na buradan çağrımızdır. Silahlı çetelerin dolaştığı bir yerde güvenli seçim olamaz.

"SİLAHLI KİŞİLER AYAN BEYAN GEZİYOR"

Suruç ilçesinde sokaklarda silahlı kişiler ayan beyan geziyor. Vatandaşın özgürce oy kullanmasının önüne geçenler bunun hesabını hukuk önünde vereceklerdir. Sabahın erken saatlerinden beri Urfa en yoğun şikayetlerin geldiği nokta olmuştur. Bundan sonraki sayım döküm işlemlerinde de aynı şekilde göreve devem edeceğiz. Şanlıurfa'daki süreç pis kokuların geldiği bir süreçtir. Bu konuda kamu görevlilerini adil görev yapmaye davet ediyoruz.

KILIÇDAROĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Şanlıurfa'da sosyal medyada yayınlanan görüntülerde 'toplu oy' kullanıldığı ve 'müşahitlerin sandığa yaklaştırılmadığı' öne sürülüyor. İddialarla ilgili ilk açıklama CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan gelmişti. Kılıçdaroğlu, 'Bugün öğleden sonra parti sözcümüz basına daha ayrıntılı açıklamalar yapacak. Doğu ve Güneydoğu'dan gelen şikayetler var.' demişti.

İDDİAYA KONU GÖRÜNTÜLER

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde de bir okulda toplu oy kullanıldığı iddia edildi.

Görüntülerde, "Evet, sandığa fazladan oy atılmış, oyların hepsi daha kullanılmamış. Tüm görevliler burada. Sayın başkan gördünüz, paket oy atıldı" denildiği görülürken, sandık başkanının yanıt vermediği de fark ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.