Hava Durumu

Saraçoğlu Bursa'da konuştu! "Türkiye direkten döndü"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, Bursa'da konuştu. Saraçoğlu, "Türkiye ata tohum projesiyle direkten döndü. Her şey hazır. Türkiye'de 2020 yılından itibaren isteyen herkese Ata tohumlarını ulaştıracağız"dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2019 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2019 10:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Saraçoğlu Bursa'da konuştu! "Türkiye direkten döndü"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, şimdiye kadar yaptığı açıklamalarda ve katıldığı televizyon programlarında ata tohumunun önemine değinirken, tarla kültürünün gençlere anlatmak zorunda olduklarını dile getirmişti.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde yeni bir bayinin açılışına katılan Saraçoğlu, "Ata tohumlarımız bizim geleceğimizdir. Ata tohumu olmayan ülkenin geleceği olmaz. Bunun için bu tohumlara sahip çıkmak gerekiyor. Tohum denince de illa kavun, karpuz, domates, biber ve patlıcan değil, yerli hayvan ırklarımızın tohumları da yani spermleri de aynı şekilde önemlidir. Bizim yerli ırklarımız Türkiye'de maalesef yüzde 9'a düşmüştür. Bunları da tıpkı ata tohumları gibi çoğaltmamız gerekiyor" dedi.

Türkiye'de isteyen herkese 2020 yılında itibaren inşallah Ata tohumlarını ulaştıracaklarını belirten Saraçoğlu, "Pazarlarda ve marketlerde bu yıl ata tohumlarıyla üretilen mahsuller satıldı. Önümüzdeki yıldan itibaren bunların fideleri isteyen vatandaşlara ulaştırılacak. Türkiye Ata tohum projesiyle direkten dönmüştür" dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.