Hava Durumu

Sarı Sıcak'ın yönetmeni Fikret Reyhan Bursalılarla buluşacak!

Nilüfer Belediyesi bünyesindeki Konak Kültürevi'nde yönetmen Fikret Reyhan'ın ilk uzun metrajlı filmi olan Sarı Sıcak filminin gösterimi ve sonrasında yönetmen ile söyleşi gerçekleştirilecek.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2018 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2018 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Sarı Sıcak'ın yönetmeni Fikret Reyhan Bursalılarla buluşacak!

Bursa'da yeni yılda da kültür sanat aktiviteleri aynı heyecanıyla devam ediyor.  Nilüfer Belediyesi, Konak Kültüevi'nde gerçekleştirdiği sinema günleri ile izleyicilerden tam not alıyor. Birbirinden değerli yönetmenlerle bir araya gelme fırsatı yakalayan sinemaseverler, Başka Sinema programını kaçırmadan takip ediyor.

Sarı Sıcak Fikret Reyhan'ın ilk uzun metrajlı filmi... Daha önce kısa film denemesi yaptığını fakat fiyaskoyla sonuçlandığını söyleyen Reyhan, sinemaya adım atışını: "Sürekli film izlerdim ve zaman içinde başka bir gözle seyretmeye başladım. Ve film çekmeye karar verdim. Kısa film denemem başarılı olmadı. Kendimi daha çok geliştirerek ilk uzun metrajlı filmimi yapmaya karar verdim" sözleriyle açıkladı.

Malatya, Moskova ve İstanbul Film festivallerinden birçok ödül alan Sarı Sıcak, uluslararası prömiyerini dünyanın en prestijli festivallerinden Moskova Uluslararası Film Festivali'nde yaptı.

Üretim ilişkilerinin değişmesi ile birlikte sermayenin de el değiştirmesini ve bu değişimden etkilenen insanların hikâyelerini anlatmayı amaçlayan film bunu, büyük maddi sorunlarına rağmen geleneksel yöntemlerde direnip hayata tutunmaya çalışan göçmen bir ailenin en küçük oğul İbrahim'i merkeze alarak yapıyor. İbrahim, farklı bir geleceğin hayalini kuran, kendi kaderini belirlemekte kararlı bir gençtir. Bu bölgenin acımasız sisteminin ve feodal aile yapısının getirdikleri ile İbrahim'in hayallerini gerçekleştirmeye yönelik eylemleri hem kendisi hem de ailesi için beklenmeyen sonuçlar doğuracaktır.

6 Ocak 2018 Cumartesi

Film Gösterimi: 15.00-18.00

Konak Kültürevi 

Gösterimin ardından yönetmen Fikret Reyhan ile söyleşi gerçekleştirilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.