Hava Durumu

'Sarraf davası kumpastır'

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ABD'de görülen Rıza Sarraf davasıyla ilgili olarak "Türkiye'yi suçlayacak iftiralarda bulunmaya zorluyorlar" dedi ve davanın Türkiye'ye yönelik bir kumpas olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2017 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2017 14:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Sarraf davası kumpastır'

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Beştepe'deki kritik toplantı, 2 saat 10 dakika sürdü. Toplantının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ açıklama yaptı. ABD'de devam eden Rıza Sarraf davasıyla ilgili konuşan Bozdağ, bunun Türkiye'ye yönelik bir kumpas olduğunu söyledi. Bozdağ davaya ilişkin, "Siyasi bir davadır. Delillerin hiçbiri hukuki değil" ifadelerini kullandı.

NET SÖYLÜYORUZ

Bozdağ, davanın Türkiye'nin ekonomik ilişkilerine zarar vermeyi hedeflediğini belirtti. Bozdağ, "Türkiye'ye karşı iftiralarda bulunmaya zorluyorlar. Bu delilleri nasıl elde ettiniz. Bunlar oluşturulmuş mu yoksa gerçek mi? Biz çok net söylüyoruz: Bu Türkiye'ye yönelik yeni bir kumpastır" şeklinde konuştu.

OLAYIN ÜSTÜ ÖRTÜLMEMELİ

Bozdağ'ın gündeminde, NATO'da meydana gelen skandal da vardı.  Bozdağ sadece Mustafa Kemal Atatürk ve Recep Tayyip Erdoğan'ın hedef alınmadığını tüm Türkiye'ye saygısızlık yapıldığını söyledi. NATO'dan gelen özürlerin olumlu karşılandığını ifade eden Bozdağ, olayın üstünün örtülmemesi gerektiğinin ve üst amirlerin de soruşturulması gerektiğine değindi.  Bozdağ, "Bu, NATO tarihinin en büyük skandallarından bir tanesidir. Kabul edilemez bir durumdur, açık bir had bilmezliktir. Bu işin üzerinin örtülmemesi, örttürülmemesi gerektiğini de çok net şekilde ifade ediyoruz" dedi.

İKİ YENİ KHK GELİYOR

Bozdağ, Bakanlar Kurulu'nda yeni Kanun Hükmünde Kararname'nin değerlendirildiğini ve önümüzdeki günlerde iki yeni KHK'nın geleceğini söyledi. Bozdağ KHK'ların içeriğine ilişkin bilgi vermedi.

S-400 AÇIKLAMASI

Bekir Bozdağ, Rusya'dan s-400 alımına ilişkin ABD'den gelen iddiaları da değerlendirdi. Bozdağ, "Türkiye kendisini korumak için kendi savunma silahlarına sahip olmalı, Türkiye savunma sanayii konusunda dünyada söz sahibi ülkelerin arasına hızla giriyor.  22 Kasım'da Soçi'deki zirvede Suriye'deki sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunulacak. Türkiye, Suriye'de siyasi çözüm konularında her türlü desteği vermeye hazır. Suriye'de PKK, PYD ve YPG ile yapılacak herhangi bir işbirliğinin yanında Türkiye Cumhuriyeti devleti yoktur" dedi.

YPG-DAEŞ İŞ BİRLİĞİ

Bozdağ, ABD'nin terör örgütleriyle işbirliği yaptığını ifade etti. Rakka'daki DEAŞ-YPG işbirliğinin de ABD'nin bilgisi dahilinde yapıldığını söyleyen Bozdağ, "ABD'li yetkililere sormak lazım. Buradaki teröristler nereye gitti? Bundan sonra nereyi başkent yapacaklar. Nereyi bombalayacaklar?" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.