Hava Durumu

Sarraf'ın 3 çalışanı sorguda

Mehmet Hakan Atilla davasında tanık olarak ifade veren Rıza Sarraf'ın yanında çalışan ve ABD'deki davaya evrak yolladığı iddiasıyla gözaltına alınan 3 şüpheli sorgulanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2017 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2017 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Sarraf'ın 3 çalışanı sorguda

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından başlatılan Rıza Sarraf soruşturması sürüyor. Malvarlığına el konulan Rıza Sarraf'ın yanında çalışan ve ABD'deki davaya evrak yolladığı iddia edilen şüpheliler Sinem A, Regaip A. ve Mustafa H. polis ekiplerince gözaltına alındı.

Sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürülen şüpheliler hakkında, ''Devletin güvenliğine veya iç veya dış siyasal yararlarına ilişkin belge veya vesikaları kısmen veya tamamen yok eden, tahrip eden veya bunlar üzerinde sahtecilik yapan veya geçici de olsa bunları tahsis olundukları yerden başka bir yerde kullanan, hileyle alan veya çalmak'' suçundan işlem yapılacağı kaydedildi.

DUBAİ PLANI

Şüphelilerin dijital malzemelerinden ele geçirilen dokümanların incelendiği bildirildi. Bir şüphelinin telefonundan çıkan belgede, şüpheli Sarraf'ın Dubai'ye yerleşmek için araştırma yaptırdığına dair ifadelerin yer aldığı belirtildi.

Öte yandan, Rıza Sarraf ABD'deki Mehmet Hakan Atilla davasında tanık olarak ifade vermeyi bugün de sürdürecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.