Hava Durumu

'Sarraf nerede bilmiyoruz'

Rıza Sarraf'ın daha önce bulunduğu yerde olmadığını belirten Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Ev hapsinde mi yoksa başka bir yerde mi, bilmiyoruz. Bizimle paylaşmadılar" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2017 08:18
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2017 08:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Sarraf nerede bilmiyoruz'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İstanbul'da bazı yabancı basın mensuplarıyla bir araya geldi ve gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Rıza Sarraf'ın nerede olduğunun sorulması üzerine Çavuşoğlu,  "İki nota verdik konuyla ilgili. İlki, avukatlarının görüşemediğine dair haberlerden hemen sonraydı. İkincisi, iki gün önceydi, ilkinden 6 gün sonra çünkü ilkinde cevap alamamıştık. İkinciden sonra ABD Dışişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı, büyükelçiliğimizi arayarak Sarraf'ın iyi ve güvende olduğunu söylemiş. Yerini söylememişler. Daha önce olduğu yerde değil. Başka bir yerde olduğu kesin. Ev hapsinde mi yoksa cezaevinde mi veya başka bir yerde mi, bilmiyoruz. Bizimle paylaşmadılar" yanıtını verdi.

UYDURMA SUÇLAMALAR

Çavuşoğlu, Sarraf'ın ABD makamlarıyla iş birliği yapabileceğine yönelik iddialar konusunda endişeli olup olmadığına ilişkin soruya da "Neden endişeli olayım?" diye konuştu.  İddianamenin FETÖ ile irtibatlı kişilerce hazırlandığını tekrarlayan Çavuşoğlu, "Uydurma suçlamalar olursa tabii ki bizim de söyleyeceklerimiz olur" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.