Hava Durumu

Savcı Karakaş: FETÖ adına Bursa Adliyesi'ndeki himmet işlerine bakıyordu

Cumhuriyet Savcısı İbrahim Karakaş, FETÖ/PDY kapsamında yargılanan eski Bursa Asliye Ticaret Mahkemesi Başkanı İdris Paker'in duruşmasına şahit olarak katıldı. Karakaş, Paker'in 2014 yılına kadar FETÖ ile çalıştığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2018 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2018 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Savcı Karakaş: FETÖ adına Bursa Adliyesi'ndeki himmet işlerine bakıyordu

FETÖ/PDY kapsamında eski Bursa Asliye Ticaret Mahkemesi Başkanı İdris Paker'in yargılamasına devam edildi. Soruşturmayı yürüten dönemin terör savcısı İbrahim Karakaş, son duruşmaya şahit sıfatıyla katıldı. Savcı Karakaş, Paker'in 2014 yılına kadar FETÖ ile işbirliği içerisinde çalıştığını, örgüt adına Bursa Adliyesi'ndeki himmet işlerine baktığını, 2014 yılından sonra ise örgütten ayrıldığını belirtti.

Mahkeme başkanı, Karakaş'a daha önceki ifadesini hatırlatarak, "Söz konusu iddialara bizzat şahit mi oldun, yoksa birinden mi duydun?" diye sordu. Karakaş, iddiaları adliyede aynı dönem görev yapan bir başka savcıdan duyduğunu ifade etti.

Mahkeme başkanı, Karakaş'a, şehirdeki bir otelde düzenlenen yargı toplantısını ve o toplantıya Paker'in katılıp katılmadığını da sordu. Toplantıyı kendisinin düzenlediğini belirten Karakaş, "Adli yargı toplantısı düzenlendi. O toplantıyı ben tertip ettim. 600 kişi katıldı. Kimlerin katıldığını hatırlamıyorum" şeklinde cevap verdi.

"Yurttaki çocuklara yardım etmek için para topladım"

Karakaş'ın ifadelerinin ardından söz hakkı alan Paker iddialara cevap verdi. Paker, adının FETÖ/PDY terör örgütü ile anılmasının kendisini son derece rahatsız ettiğini dile getirerek, "Ben kesinlikle bu yapının karşısındayım. Öyle olduğu halde bu yapıyla anılmaktan esef duyuyorum. Ben 2014 yılından sonra yapıdan ayrıldım. Evet bir dönem para topladım, ama 4 sene yurtta kaldım ve topladığım paraları da yurtta kalan çocuklar için harcadım" ifadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.