Hava Durumu

Savcı Kiraz cinayetinde avukata tutuklama!

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edildiği silahı DHKP-C'li teröristlere temin ettiği öne sürülen avukat tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2018 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2018 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Savcı Kiraz cinayetinde avukata tutuklama!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirilen şüpheli Murat Canım, savcılık sorgusundan sonra tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk edildi.  İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği, şüpheli Murat Canım'ın, ''Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme'' ve ''Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmeye yardım etme'' suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

KABRİ BAŞINDA ANMA TÖRENİ

Öte yandan şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz için 2015'te şehit edilişinin 3. yılında Eyüpsultan Mezarlığı'ndaki kabri başında tören düzenlendi. Kur'an-ı Kerim okunan ve dua edilen anma törenine, Savcı Selim Kiraz'ın ailesi ve yakınları, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ve çalışma arkadaşları katıldı.

SORUŞTURMA SÜRECİ

Cumhuriyet Savcısı Kiraz'ın 31 Mart 2015'te DHKP-C'li teröristler Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol tarafından İstanbul Adalet Sarayı'ndaki odasında şehit edilmesine yönelik yürütülen soruşturmada, olayda kullanılan tabancayı temin ettiği ve terör örgütünün kuryesi Mustafa Koçak aracılığıyla Yayla'ya ulaştırdığı iddiasıyla avukat Murat C hakkında arama kararı çıkarılmıştı.

Adresi tespit edilen şüpheli, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 27 Mart'ta Şişli Gülbahar Mahallesi'ndeki eve düzenlenen operasyonda yakalanmıştı.

Şüphelinin, benzer eylemlerde lojistik ihtiyaç için kullanıldığı, terör iltisak kaydı bulunmadığı, avukatlık kaydı olup bu mesleği icra etmediği ve işlettiği kahvehanede kumar oynattığı iddia edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.