Hava Durumu

Savcılık'tan dikkat çeken İstanbul açıklaması!

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Maltepe, Ataşehir ve Kadıköy ilçelerinde, 31 Mart Yerel Seçimlerinde sandıklarda usulsüzlük yapıldığı iddiasına ilişkin suç duyuruları üzerine başlatılan soruşturmaların, olayların gerçekliğini ortaya çıkarmaya özgü ve kanunlarla tanınan yetkiler usulünce yürütüldüğünü bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2019 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2019 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Savcılık'tan dikkat çeken İstanbul açıklaması!

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, 2 Mayıs'ta muhtelif basın  yayın organlarında, "İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca 31 Mart 2019  tarihli Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında yapılan usulsüzlüklere ilişkin 32 ayrı soruşturma başlatılıp çok sayıda kişinin ifadeye çağrıldığı" şeklinde haberler yer aldığı anımsatıldı.

Bu haberler esas alınarak çeşitli yorumların yapıldığı ifade edilen  açıklamada, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla  açıklama yapılmasına  gerek duyulduğu kaydedildi.

Açıklamada, 31 Mart 2019 tarihli Mahalli İdareler Genel Seçimleri  kapsamında oyların sayımı, tutanağa bağlanması, sonuçların sisteme girilmesi ve  benzeri işlemlerde çeşitli usulsüzlükler olduğundan bahisle seçimin ertesi  gününden bu yana muhtelif zamanlarda vatandaşlar, siyasi parti teşkilatları ve  ilçe seçim kurulu başkanlıklarınca ihbarlar yapıldığı bildirildi.

Bunun üzerine 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 160. maddesi  uyarınca soruşturmalar başlatılarak iddialara konu belgelerin temin edildiği  belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu işlemlerde görevli kişiler de savunmaları alınmak üzere davetiye  tebliğ edilmek suretiyle Cumhuriyet Başsavcılığımıza çağrılmıştır. Başlatılan soruşturmalar, ihbara konu olayların gerçekliğini ortaya çıkarmaya özgü olarak ve  kanunlarla Cumhuriyet Başsavcılığımıza tanınan delil toplama yetkileri usulünce  kullanılmak suretiyle yürütülmektedir. Cumhuriyet Başsavcılığımız, mezkur  soruşturmalara ilişkin görev ve yetkilerini, her zaman olduğu gibi maddi gerçeği  ortaya çıkarıp varsa sorumluluğu bulunan kişiler hakkında gereğine tevessül etmek  amacıyla tarafsız ve mevzuata uygun biçimde yerine getirmekte olup medyada yer  bulan ve bu soruşturmaların amacına dair yasal çerçeveyi aşacak ifadeler içeren  haber ve yorumlar gerçek dışıdır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.