Hava Durumu

SAVDES-SEN 1 Mayıs'ta ayrımcılığa 'dur' dedi!

SAVDES-SEN üyeleri, TSK Yan Ödemesi Kararnamesi ile askeri personele verilen zamlardan kendilerinin faydalandırılmaması ve ayırımcılığa maruz kalmaları gerekçesiyle, 1 Mayıs'ta Tandoğan Meydanı'na gelerek yapılan ayırımcılığa 'dur' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2018 19:06
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2018 19:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
SAVDES-SEN 1 Mayıs'ta ayrımcılığa 'dur' dedi!

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında görevli Sivil Devlet Memurları tarafından kurulan Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası SAVDES-SEN üyeleri, TSK Yan Ödemesi Kararnamesi ile askeri personele verilen zamlardan kendilerinin faydalandırılmaması ve ayırımcılığa maruz kalmaları gerekçesiyle, 1 Mayıs'ta Tandoğan Meydanına gelerek yapılan ayırımcılığı protesto etti.

"MSB uyuma, memuruna sahip çık" ve "Yıpranma hakkımız, verilmezse alırız" sloganları ile "Ölürüm Türkiyem" ve "Sarı Saçlım Mavi Gözlüm" parçaları eşliğinde alana gelen SAVDES-SEN üyeleri ellerindeki Türk Bayrakları ve ayırımcılığı anlatan dövizler ile dikkat çekti.

Alanda bir konuşma yapan SAVDES-SEN Genel Başkanı Tuncay CENGİZ, "Emek ve alın terinin değer bulduğu bu günde, kurumlarımızın diğer personele zam verirken bize yaptığı ayırımcılığı ve zam verilmeyerek yok sayılmamızı protesto etmek üzere meydanlardayız. 25.000 kişilik sivil memur camiası ve 100.000 kişilik aileleri son derece üzgündür, ayırımcılığın giderilmesini beklemektedir. Ayırımcılık giderilinceye kadar sendikamızın aldığı eylem kararlarını kararlılıkla sürdüreceğiz. Artık bizi fark edin." dedi.

Meydanı dolduran üyelerine ve kendilerine destek olan vatandaşlara da teşekkür eden Genel Başkan Cengiz, 24 Haziran seçimlerine kadar 'maaşlarının iyileştirilmesi ve fiili hizmet süresi zammından (yıpranma) sivil devlet memurlarının da faydalandırılmasının hükümet ve Milli Savunma Bakanlığından beklediklerini' ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.