Hava Durumu

Sebebi çok şaşırtacak! Tuvaletlerin neden beyaz olduğunu hiç düşündünüz mü?

Banyoyu kullandığımızda oluşan lekeleri gizlemek için koyu renkli tuvaletler yapmak iyi bir fikir gibi görünebilir ancak tuvaletlerin çoğu beyazdır. Peki tuvaletin neden beyaz olduğunu hiç düşündünüz mü?

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2020 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2020 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Sebebi çok şaşırtacak! Tuvaletlerin neden beyaz olduğunu hiç düşündünüz mü?

Çoğu insanın evde neden beyaz tuvalete sahip olduğuna dair temel faktörleri keşfettik ve bu bilgiyi sizinle paylaşıyoruz.

TUVALETLERİN ÇOĞU PORSELENDEN YAPILMIŞTIR

Tuvaletlerin yüzde 95'i porselenden yapılmıştır. Sert olduğu için iyi bir malzemedir. Fırınlandıktan sonra yüzey camsı, su geçirmez ve leke tutmaz hale gelir. Bu şekilde, tuvaletler beyaz olmalarına rağmen temizlemek daha kolay olur.
Porselen yüksek ısıda pişirildiğinde beyazlaşır. Sır fırında kurumadan önce farklı renklerde tuvaletler yapmak mümkündür. Ancak tahmin edebileceğiniz gibi, basit beyaz tuvaletler yapmak daha kolay ve ucuzdur.

BEYAZ RENK, SAFLIK VE TEMİZLİKLE İLİŞKİLİDİR

Renk teorisine göre tonlar duygularımızı farklı şekillerde etkiler. Beyaz genellikle güvenlik ve saflıkla ilişkilendirilir. Bu nedenle banyolar ve hastane koğuşları genellikle beyaza boyanır. Steril bir alan izlenimi verir.

Aynı zamanda siyah ve kahverengi gibi koyu renkler genellikle olumsuz bir şeyle ilişkilendirilir. Parlak renklerin işe yarayacağını düşünebilirsiniz ancak olumlu duygulara neden olsalar bile bize tazelik duygusu sağlamazlar.

BEYAZ TUVALET İÇİN EN POPÜLER RENKTİR

Beyaz rengin pozitif algılanması, onu banyo için ideal kılar. Bu araştırmaya göre 20. yüzyılın başlarında güzel ve süslü tuvaletler ortaya çıktı. Ancak modern mağazaların satışa sunduğu armatür yelpazesine baktığımızda, klasik beyaz olanlar gibi tutmadığını görebiliriz.

Beyaz tuvaletler, her boyuttaki banyoya sığacak kadar nötr ve hafiftir ve klasik görünümleri her tasarıma uyacaktır. Aksine, siyah bir alan mekanın titreşimini bozar ve küçük tuvaletler için kötüdür.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.