Hava Durumu

Şehitlerimizi uğurladık! Yürekler yangın yeri...

Terör örgütü PKK'nın Batman'da dün sabaha karşı düzenlediği hain saldırıda şehit düşen 8 kahraman Mehmetçik, memleketlerinde düzenlenen törenlerle toprağa verildi. Gözyaşlarının sel olduğu, feryatların yürekleri dağladığı törenlerde acı ve öfke birbirine karıştı.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2018 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2018 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Şehitlerimizi uğurladık! Yürekler yangın yeri...

Türkiye bugün, teröre kurban verdiği vatan evlatlarına ağladı.  Batman'da terör örgütü PKK'nın hain saldırısında şehit düşen Mehmetçikler Ömer Yiğit Ulus, Neşet Gök, Okan Dinçer, Özgür Can İnce, Ali Hekim, Süleyman Aydın, Uğur Göksu ve Yahya Şen son yolculuklarına uğurlandı. Şehitler için Amasya, Ankara, Balıkesir, Eskişehir, Isparta, İzmir, Kırıkkale ve Samsun'da cenaze törenleri düzenlendi.

AĞABEYİNİN KAMUFLAJIYLA CENAZEYE KATILDI

Özgür Can İnce için Ankara'da tören düzenlendi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından kıldırılan cenaze namazına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Meclis Başkanı Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldı. Cenaze törenine kamuflaj giyerek katılan şehidin kardeşi ve babası güçlükle ayakta durabildi.

 BALIKESİR

Şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Okan Dinçer'in naaşı Balıkesir'e getirildi.Dinçer'in şehadet haberi doğup büyüdüğü Balıkesir'in Bigadiç ilçesine bağlı Bademli kırsalını yasa boğdu. Şehidin cenazesi Balıkesir 9. Ana Jet Üs Komutanlığı'na uçakla getirildi. Cenazeyi Balıkesir il protokolü ve şehidin yakınları karşıladı. Şehidin cenazesi defin işlemleri için Bademli köyüne götürüldü.

ISPARTA

Şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ali Hekim, memleketi Isparta'da son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazı için meydana gelen kalabalık alana sığmadı.  24 yaşındaki Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ali Hekim için memleketi Isparta'da askeri tören düzenlendi. Isparta Valiliği önündeki 15 temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Burdur Valisi Hasan Şıldak, AK Parti Isparta Milletvekilleri Recep özel ve Mehmet Uğur Gökgöz, İYİ Parti Milletvekili Aylin Cesur, Isparta Garnizon Komutanı Piyade Komando Albay Bilgin Çetinbağ, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Özdurhan, İl Emniyet Müdürü Halil Turan Erol, askeri erkan, kamu kurum ve kuruluşları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile şehidin yakınları katıldı. Şehit Hekim'in cenaze namazı için meydana gelen kalabalık alana sığmadı. Şehidin cenaze namazını Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Orhan İşleyen kıldırdı. Cenaze namazının kılınmasının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu askerlerin omzunda tekbirler ve dualar eşliğinde top arabasına konuldu. Şehidin cenazesi daha sonra Isparta Garnizon Şehitliği'nde vatan toprağına emanet edildi.

EYLÜL AYINDA EVLENMİŞTİ

Ispartalı Şehit Uzman Çavuş Ali Hekim'in mesleğe geçtiğimiz yıl başladığı ve 26 gün önce Arzu Demiralay ile hayatını birleştirdikten sonra Batman'daki görevine geri döndüğü öğrenildi. Aslen Isparta merkeze bağlı Kuleönü Kasabası kütüğüne kayıtlı olan Şehit Hekim'in anne ve babası Antalya'nın Aksu ilçesinde yaşıyordu. Şehit Hekim ayrıca, Burak ve Beyza isimli kardeşlerinin ağabeyiydi.

ESKİŞEHİR

Şehit Uzman Çavuş Neşet Gök'ün cenazesi Eskişehir'de son yolculuğuna uğurlandı.Gök'ün Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omzunda törenin yapılacağı Reşadiye Camisi'ne getirildi. Bu sırada şehidin annesi Nurcan Gök, babası Turan Gök, kardeşleri Burak ve Batuhan Gök ile yakınları, caminin avlusunda Valilik tarafından kendileri için ayrılan taziye alanına geçti.

Törene, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, Vali Özdemir Çakacak, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Ali Çardakçı, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, CHP Eskişehir milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, İl Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, diğer yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin naaşı, İl Müftüsü Bekir Gerek'in kıldırdığı namazın ardından top arabasına konuldu. Bu sırada törene askeri kıyafetle katılan şehidin 7 yaşındaki kardeşi Batuhan, cenazenin geçişi sırasında asker selamı verdi.

Gök'ün cenazesi, askeri törenin ardından Kanlıpınar Şehitliği'ne defnedildi.

Eskişehirli Jandarma Uzman Çavuş Neşet Gök'ün cenazesi memleketinde son yolculuğuna uğurlandı. 

SAMSUN

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Uğur Göksu Samsun'da son yolculuğuna uğurlandı.  Törende şehit Göksu'nun yakınları gözyaşlarını tutamadı. Şehidin annesi Fidase Göksu ve nişanlısı Nesrin Atağ, tabutun önündeki fotoğrafı öperek gözyaşı döktü. Nişanlısının kamuflajını giyen ve tabuta sarılarak gözyaşı döken Nesrin Atağ, "Sana söz verdim. Dimdik ayaktayım. Hainleri sevindirmeyeceğim. Bizim hayallerimizi çaldılar. Umutlarımızı çaldılar" diye konuştu. Şehidin ağabeyi ve mahalle muhtarı olan Seyitahmet Göksu ise kardeşinin tabutuna sarılarak, "Benim de evlatlarım var. Onları da asker olarak yetiştireceğim. O şerefsizleri sevindirmeyeceğim" şeklinde konuştu.

AMASYA

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Aydın, memleketi Amasya'nın Suluova ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi baba ocağında helallik alındıktan sonra Hacı Mustafa Camisi'ne getirildi.

Burada şehidin eşi Dilek ile baba Niyazi, anne Fatma, kardeşleri Sefa ve Merve, taziyeleri kabul etti. Şehidin babası Niyazi Aydın, terörü lanetleyerek, "Ağlamayacağım, hainleri sevindirmeyeceğim. Bir oğlum daha var, 2 ay sonra onu da askere göndereceğim." dedi. Şehidin cenazesi, kılınan namazın ardından Suluova Şehitliği'ne defnedildi.

KIRIKKALE

Şehit Uzman Çavuş Yahya Şen, memleketi Kırıkkale´de düzenlenen törenle, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Törende baba Emrullah, anne Ayşe, ağabeyi Uzman Çavuş Metin Şen ile ikiz kardeşi Zekeriya ve dedesi Ali Şen taziyeleri kabul etti. Yakınları, şehit Yahya Şen´in Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin annesi Ayşe Şen, "İnşallah gâvurun bebelerinden Allah hesabını soracaktır oğlum" diye feryat etti.

iZMİR

Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Yiğit Ulus için de İzmir Bergama'da bulunan Kurşunlu Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından tören düzenlendi. Törene, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, siyasi partilerinin milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, şehidin annesi Şükran Ulus, babası Yücel Ulus, Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulunda öğrenci olan kardeşi Çağrı Ulus ve yakınları katıldı. Bergama'da bulunan meydanda düzenlenen törende yüzlerce Bergamalı da hazır bulundu.

"BANA KİM 'ANNEM' DİYECEK"

Şehidin babası Yücel Ulus ve anne Şükran Ulus, tören alanına yakınlarının yardımıyla getirildi. Baba Yücel Ulus, "Bunlar hain, bunlar alçak. Karşımıza tek tek çıkamıyorlar" diyerek terörü lanetlerken, anne Şükran Ulus da "Bana kim 'annem' diyecek" sözleri ile gözyaşı döktü.

Şehidin annesi, babası, kardeşi ve yakınları şehidin naaşının başında dua etti. Gözyaşlarının sel olduğu cenaze töreninde tabuta şehidin tuttuğu takım Galatasaray'ın atkısı da serildi.

Öte yandan naaşın başında nöbet tutan bir asker de gözyaşlarını tutamadı.

BUGÜN KUZENİNİN DÜĞÜNÜNE KATILACAKTI

Şehidin 2013'te Türk Silahlı Kuvvetlerine girdiği, daha önce Tekirdağ'da görev yaptığı, 2017'de ise Batman'a görevlendirildiği öğrenildi. Ömer Yiğit Ulus'un, şehit olmadan önce babasını arayarak bugün yapılması planlanan dayısının oğlunun düğününe geleceğini söylediği öğrenildi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.