Hava Durumu

Şehrin ismi için rest: Referandumsa referandum

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın'ın şehrin adını 'Ertuğrul' yapma önerisinden sonra Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı da kendi önerisinin 'Ertuğrulgazi Bilecik' veya 'Gazi Ertuğrul Bilecik' olduğunu açıkladı. Yağcı, gerekirse referandum gerçekleştirebileceklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2017 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2017 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Şehrin ismi için rest:  Referandumsa referandum

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, düzenlediği basın toplantısında, Vali Tahir Büyükakın'ın Bilecik'in isminin değiştirilmesi önerisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 'İsim değiştirme' konusunun yıllardır Bilecik'in gündeminde olduğunu belirten Yağcı, Bilecik'in isminin değiştirilmesine ilişkin kararın oluşturulacak bir platformda değerlendirilebileceğini ifade ederek, "Referandum gerekiyorsa referanduma ilişkin bir çalışma... Sayın Valimiz de bu konular tartışılsın, konuşulsun anlamında bir beyan verdiler. Bu da ne güzel gündem oluşturdu. Tartışıyoruz, görüşüyoruz" diye konuştu.

GOCUNMUYORUZ

Bilecik isminden vazgeçilemeyeceğini, Ertuğrul ve Ertuğrul Gazi'nin de aynı şekilde değerli olduğunu dile getiren Yağcı, "Bilecik'le birlikte Ertuğrul Bilecik olabilir. Ertuğrul ismine de karşı değilim. Bence 'bütün şehir' uygulaması tam bu süreç anlamında iki tarafı da mutlu edebilecek güzel bir aşama. Bu aşamada mutlaka Ertuğrul isminin de şehir adına düşünülmesi gerektiği kanaatindeyim" dedi.

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın 'Belki çok radikal bir tavsiye olacak ama ilin adı değiştirilebilir' demiş ve 'Ertuğrul' ismini önermişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.