Şekerli içecek tüketimi erken ölüm riskini artırıyor!
Şekerli içecek tüketimi erken ölüm riskini artırıyor!
Yapılan bir araştırmada şekerli içecek tüketiminin erken ölüm riskini artırdığı saptandı. Uzmanlar, bu tip içecekler yerine daha fazla su tüketimine önem verilmesi gerektiğini kaydetti.
Haber Giriş Tarihi: 19.03.2019 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2019 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ABD'de Harvard Üniversitesinin yürüttüğü araştırmada 80 binden fazla kadın ve 37 bin erkek katılımcının beslenme alışkanlıkları incelendi.
Araştırma sonucunda günde en az iki kez şekerli içecek tüketenlerin, içmeyenlere göre kalp damar hastalıkları nedeniyle erken ölüm riskinin yüzde 31 daha fazla olduğu belirtildi.
Ayda en fazla dört kez gazlı şekerli içecek tüketenlerin ise erken ölüm riskinin en az yüzde bir daha fazla olduğu ifade edildi.
Çalışma ekibinden Vasanti Malik, gazlı şekerli içecek tüketiminin azaltılması gerektiğine işaret ederek bu tip içecekler yerine daha fazla su tüketimine önem verilmesi gerektiğini kaydetti.
Araştırmanın sonuçları "Circulation" dergisinde yayımlandı.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Şekerli içecek tüketimi erken ölüm riskini artırıyor!
Yapılan bir araştırmada şekerli içecek tüketiminin erken ölüm riskini artırdığı saptandı. Uzmanlar, bu tip içecekler yerine daha fazla su tüketimine önem verilmesi gerektiğini kaydetti.
ABD'de Harvard Üniversitesinin yürüttüğü araştırmada 80 binden fazla kadın ve 37 bin erkek katılımcının beslenme alışkanlıkları incelendi.
Araştırma sonucunda günde en az iki kez şekerli içecek tüketenlerin, içmeyenlere göre kalp damar hastalıkları nedeniyle erken ölüm riskinin yüzde 31 daha fazla olduğu belirtildi.
Ayda en fazla dört kez gazlı şekerli içecek tüketenlerin ise erken ölüm riskinin en az yüzde bir daha fazla olduğu ifade edildi.
Çalışma ekibinden Vasanti Malik, gazlı şekerli içecek tüketiminin azaltılması gerektiğine işaret ederek bu tip içecekler yerine daha fazla su tüketimine önem verilmesi gerektiğini kaydetti.
Araştırmanın sonuçları "Circulation" dergisinde yayımlandı.
En Çok Okunan Haberler
Kulüpler Birliği, TFF seçimini haziranda istiyor
G7: “İran’a yaptırım uygulamaya ve önlem almaya hazırız”
NATO’dan Ukrayna’ya “daha fazla” hava savunma desteği
Bursa'da “Dede Helvası” geleneğinde helvalar şifa için yenildi
Bursa'da yaralı leyleğe jandarma şefkati
1000 Çiftçi 1000 Bereket Programına 2024 Edison Altın Ödülü
Olağan Seçimli Genel Kurul tarihi açıklandı
Bursaspor Divan Kurulu 25 Nisan'da toplanıyor
Bursaspor'dan Kumlukalanspor'a ziyaret