Hava Durumu

Selvi: Muhalefet liderlerine kötü bir haberim var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 2019'da yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçiminin daha erken bir zamanda yapılacağı söylemlerine karşılık, hükümetin gündeminde 'erken seçim'in olmadığı öne sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2017 09:32
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2017 09:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Selvi: Muhalefet liderlerine kötü bir haberim var

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in sıklıkla dile getirdiği 'erken seçim' söylemi, kamuoyunda beklentiyi artırdı. İktidar kanadında ise bu yönde bir çalışmanın olmadığı öne sürüldü. Konuyu bugünkü köşesine taşıyan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Erken seçime hazırız" dedi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise erken seçim konusunda tarih verdi. Akşener'e göre, iktidar 15 Temmuz 2018 tarihinde seçimlere gidecek. Muhalefet liderlerine kötü bir haberim olacak. 2018'de erken seçim yok" ifadelerini kullandı.

NABIZ TUTUYORUM, ZAMANINDA OLACAK

Yerel seçimlerin 31 Mart 2019 tarihinde, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin ise 3 Kasım 2019 tarihinde yapılacağını öne süren Selvi, "Siyasette 24 saat dahi uzun bir süredir denilen bir ülkede nasıl bu kadar net konuşabiliyorum? Çünkü erken seçim kararı alacak olan iktidar partisinin nabzını tutuyorum. AK Parti'de hazırlıklar normal zamanında yapılacak olan seçimlere göre yürütülüyor" dedi.

Selvi'nin "Erken seçim yok" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili kısmı şöyle:

...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Erken seçime hazırız" dedi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise erken seçim konusunda tarih verdi. Akşener'e göre, iktidar 15 Temmuz 2018 tarihinde seçimlere gidecek. Muhalefet liderlerine kötü bir haberim olacak. 2018'de erken seçim yok.

Yerel seçimler 31 Mart 2019 tarihinde, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri ise 3 Kasım 2019 tarihinde yapılacak.

Siyasette 24 saat dahi uzun bir süredir denilen bir ülkede nasıl bu kadar net konuşabiliyorum? Çünkü erken seçim kararı alacak olan iktidar partisinin nabzını tutuyorum. AK Parti'de hazırlıklar normal zamanında yapılacak olan seçimlere göre yürütülüyor.

Ekonominin daha kötüye gideceği, AK Parti'nin yerel seçimlerde düşük çıkan oy oranının Cumhurbaşkanlığı seçimlerini olumsuz etkileyeceği ihtimalleri ise tartışılıp sonuçlandırıldı. İktidar, ekonominin kötüye gideceği perspektifinden bakmıyor. Tam aksine alınan tedbirlerle en zor dönem olan 2017'nin başarılı bir şekilde atlatıldığı kanaati hâkim.  AK Parti, yerel seçimlerde daha düşük oy alıyor. Hem Bakanlar Kurulu'nda hem partinin yetkili kurullarında bu konu, "Yerel seçimlerde makas açılıyor. O nedenle Cumhurbaşkanlığı seçimlerini öne alalım" teklifi gündeme geldiğinde Erdoğan, iki seçim arasında 7 ay olduğunu makul bir açıklık oluşturulduğunda onun telafi edilebileceğini belirtmişti.

...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.