Hava Durumu

'Sen çalar sen oynarsın'

ABD'nin Kudüs kararını tanımadıklarını bir kez daha vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump için "Sen çalar sen oynarsın" dedi. Erdoğan, İsrail'le ilgili ise "Arkasına saklanacak ağaç bulamayacaklar" ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2017 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2017 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Sen çalar sen oynarsın'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen Dünya İnsan Hakları Günü Programı'na katıldı. Konuşmasında yüzde 11,1 olarak açıklanan üçüncü çeyrek büyüme rakamlarına değinen Erdoğan, "Ülkemizin 2017 üçüncü çeyrek oranının yüzde 11.1 olarak açıklanması sevindirici. Bu oranla Türkiye üçüncü çeyrekte dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi olmuştur. Bu büyüme rakamları ile Türkiye'yi zayıf göstermek için çalışan iç ve dış fesat odaklarına en güzel cevap verildi. Türkiye kendisine güvenen, inanan, yatırım yapan hiç kimseyi sukutuhayale uğratmamıştır, uğratmayacaktır. Bizimle birlikte olanlar kazanacak, karşımıza yer alanlar ise kaybedecektir" diye konuştu.

TRUMP'A TEPKİ

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına tepki gösteren Erdoğan, "Kudüs'ü Müslümanlara ve diğer dinlerin mensuplarına zindan edenler, ellerine bulaşan kanı asla temizleyemeyeceklerdir" ifadelerini kullandı. Bu kararı tanımadıklarını dile getiren Erdoğan, "Başkan Trump'ın açıklaması bizi bağlamaz. Kudüs'ü de İslam dünyasını da bağlamaz. Sen çalarsın sen oynarsın. Bugünkü sorunların temelinde ABD ve Avrupa'nın İsrail'in önünü açan politikaları vardır. Bu ülkeler BM kararlarına sahip çıksaydı bölgede 10 yıllardır süren katliamların önüne geçilebilirdi. Filistin ve Kudüs konusundaki beyanları yakından takip ederek herkese notunu vereceğiz" dedi.

SAKLANACAK AĞAÇ BULAMAYACAKLAR

Konuşmasında Kudüs'te yaşanan gelişmeler üzerinden İsrail'e de yüklenen Erdoğan, "İnsan hakları gününü dünyanın pek çok yerinde özellikle Kudüs'te insan haklarının ayaklar altına alındığı bir dönemde yaşıyoruz. Kudüs'te sergilenen vandallığın, hoyratlığın ilelebet devam etmesi mümkün değildir. Bugün kendilerini Kudüs'ün sahibi sananlar, yarın arkasına saklanacak ağaç dahi bulamayacaklarını bilmelidirler" diye konuştu.

DÜNYADA BAŞKA ÖRNEĞİMİZ YOK

Türkiye'nin Suriye ve Irak'ta yaşanan insani dramlar karşısındaki duruşunun başlı başına insan hakları efsanesi olduğunu belirten Erdoğan, "Suriye'den sınırlarımıza gelen herkese kucak açtık. Yaklaşık 3,5 sığınmacıyı misafir ediyoruz. Dünyada başka örneğimiz yok. Türkiye sınırları içerisinde en çok mülteci barındıran ülkedir. Başı dara düşen herkes inancına kökenine bakmadan bu topraklarda kendine yer bulmuştur. Bu ülkeye karşı ihanet içine girmemiş olması şartıyla herkese kapımız açıktır. Açık olmaya devam edecektir" dedi.

ÖDÜL VERİLECEKSE...

"Aylan bebeğin kıyılarımıza vuran minik bedenini asla unutmayacağız" diyen Erdoğan, "Aile fertlerini kaybedip ele ele tutuşarak askerlerimize sığınanları unutmayacağız. Eğer dünyada mültecilere sahip çıkma konusunda bir ödül verilecekse, bunu en fazla hak eden ülke Türkiye'dir. Böyle bir hediye verilmeyeceğini de gayet iyi biliyoruz" ifadelerini kullandı, ödülün siyasi anlam taşıdığını ima etti.

BU DÜZENİ KABUL ETMİYORUZ

Erdoğan, konuşmasında Birleşmiş Milletler'in yapısını bir kez daha eleştirdi, "Bunlar bir terör örgütünü, başka terör örgütüyle yok etme gafletine düşecek kadar barıştan uzak tiplerdir. İstediği kadar nükleer silahları olsun, güçlü olan haklı olandır. Biz bu düzeni kabul etmiyoruz. Bunun için dünya 5'ten büyüktür diyerek itirazımızı dile getiriyoruz. Yaşanan her hadise itirazımızın haklılığını gösteriyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.