Hava Durumu

Sevgililer arası para yönetimi nasıl olmalı?

İlişkilerdeki ve evliliklerdeki en büyük sıkıntılardan biri de para mevzuları... Peki ilişkilerde para konusu nasıl düzenlenmeli?

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2018 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2018 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Sevgililer arası para yönetimi nasıl olmalı?

Evet, paradan bahsetmek kolay değil. Çoğu zaman para konusuyla ilgili endişelerimizi, kaygılarımızı saklıyoruz. Çiftlerin en büyük hatası ne biliyor musunuz? Eş olmadan önce, para konusunu konuşmaktan çekinmeleri. Sakın içinize atıp, çekingen davranmayın. Eğer bir gelecek planladıysanız veya hayatınızı ortak yaşıyorsanız, para da aşk kadar önemli. Sevgilinizle beraber hayat kurmaya karar verdiğiniz andan itibaren parayla ilgili her şeyi, açık ve net olarak konuşmalısınız. Harcamalarınıza da dikkat etmenizde yarar var.

PARAYI SEVGİLİMİZLE NASIL KONUŞACAĞIZ?

Öncelikle samimi ve gerçekçi olun. Geçmişte yaşadığınız tecrübeleri ve bundan dolayı duyduğunuz kaygıları dile getirin.

1) Finansal elbiselerinizi çıkartın:

Birbirinize samimi olun, para karakterlerinizi tanıyın. Herkesin bir para geçmişi ve karakteri var. Öncelikle para karakterinizi tanıyın. Sizin için paranın, borcun ve birikimin ne anlamına geldiğini eşinizle samimiyetle konuşabilirsiniz.

2) Ortak hedefler:        

Ortak hedefleri olan evlilikler daha sağlıklı ve uzun sürer. Eşinizle oturun ve neler istediğinizi konuşun. Yani finansal hedefler belirleyin. Kısa, orta ve uzun dönemli ortak hedeflerinizi liste halinde yazın. Ortak hedef olunca birlik ve beraberlik de olur.

3) İletişim:

Para konusunu konuşamıyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının geçtiğimiz yıllarda 7 bin hanede yaptığı bir araştırmaya göre esas temel konu parasızlık ve geçim sıkıntısı değil, eşlerin para konusunda iletişim kuramaması. Eşler arasında para tabu olmamalı, eşler bu konuda rahatlıkla konuşabilmeli. Ayda bir bütçe toplantısı yapın. Sadece faturaları değil, diğer harcama ihtiyaçlarını da konuşun.

4) Gizli borç:

Gizli borç stres verir ve bir şekilde ortaya çıkar. Aldatmanın bir türüdür, yani finansal aldatma sayılır. O nedenle eşinizden habersiz borç alıp vermeyin.

5) Kendi hayatınızı yaşayın:

Bütçenize göre yaşayın. Eşe dosta iyi görünmek için borçlanmayın, daha iyi bir hayat yaşadığınızı göstermek için bütçenizi aşan harcamalar yapmayın. Nasıl hayat ortaksa para konularında da kenetlenmek gerek. (paradurumu)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.