Hava Durumu

Seyyar sandık için başvuru tarihlerini kaçırmayın!

31 Mart'taki yerel seçimlerde yatağa bağımlı olan ve sandığa gidemeyecek olanların, seyyar sandık uygulamasından faydalanabilmeleri için başvuru yapmaları gerekiyor. Müracaatlar 4 Ocak-17 Ocak tarihleri arasında...

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2019 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2019 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Seyyar sandık için başvuru tarihlerini kaçırmayın!

Seyyar sandık uygulaması, bu seçimde de birçok engelli ve hasta seçmenin oy kullanabilmesine imkan sağlayacak. Hastalığı veya engeli sebebiyle sandık başına gidemeyecek olan seçmenin oy kullanabilmesi için ilk 24 Haziran 2018 seçimlerinde hizmete geçen seyyar sandık uygulaması, 31 Mart'taki mahalli idareler seçimi'nde de uygulanacak. Seyyar sandık hizmetinden faydalanmak için başvurular 4 Ocak'ta başladı. Son müracaat tarihi ise 17 Ocak 2019 Perşembe günü. 

Uygulamadan faydalanmak isteyen seçmenler adına bir yakınının, seyyar sandık kurulu talep formuyla birlikte ilçe seçim kurulu'na veya ilçe seçim kurulu'na gönderilmek üzere muhtarlıklara başvurması gerekiyor. 

31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan seçimde iradesini sandığa yansıtacak olan seçmenler, aynı tarihler arasında askıda kalacak olan seçmen listelerinden de adreslerini kontrol edip, güncelleyebilecek. 

Her vatandaşın oyunun eşit öneme sahip olduğuna vurgu yapan AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez, "Yaşlı, hasta, engelli vatandaşlarımızın da, en temel vatandaşlık haklarından biri olan oy kullanma hakkına her zaman saygı duyduk. Bu yüzden seyyar sandık uygulamasını başlatarak, her vatandaşımızın irâdesini sandıkta göstermesini hedefledik" dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.