Hava Durumu

Sigara içenler dikkat! Burger hastalığını tetikliyor

Prof. Dr. Cengiz Bolcal, "Burger hastalığında temel sebep sigaradır. Tütün ya da tütün ürünleri kullanan kişilerin burger hastalığına yakalanma riski çok yüksektir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2019 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2019 15:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Sigara içenler dikkat! Burger hastalığını tetikliyor

Peki burger hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? Burger hastalığının, sıklıkla sigara içen kişilerde görüldüğünü söyleyen Bolcal, "Burger hastalarında bacak ya da kollarda ağrı görülebilir. Hastaların bacaklarında ve kollarında damar sisteminde bir sıkıntının olup olmadığını detaylandırmak gerekiyor. Burger hastalığından şüpheleniyorsak anjiyografik görüntüleme yöntemleriyle bu tanıyı koyabiliriz. Tanı konulduktan sonra tedavinin ilk kuralı ise hastanın mutlak surette sigarayı bırakmasıdır" dedi.

BULGULAR

Prof. Dr. Bolcal, hastaların bacak ağrılarına bağlı olarak başka şikayetlerinin de olabileceğini aktararak el ve ayaklarda üşüme, kıllarda dökülme, tırnak yapısında bozulma gibi şikayetlerin de görülebildiğini vurguladı. Bu şikayetlerin görüldüğü hastaların, gece şiddetli ağrı nedeniyle uyuyamadıklarına işaret eden Bolcal, şöyle devam etti: "Ağrı kesicilerden de yanıt alamayan hasta, gece ağrıdan bacaklarını koyacak yer bulamaz. Özellikle 20-30'lu yaşlardaki genç hastalarda, yoğun sigara içiciliği de varsa, bacaklarında yürümekle ortaya çıkan ağrıları dinlenince geçiyor, tekrar yürüdüğünde ise devam ediyorsa bu çok önemli bir bulgudur. Hastanın, kalp damar cerrahisi uzmanına başvurması gerekir."

Nilüfer Belediyesi duyurdu! 3 bin tane alınacak

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.