Hava Durumu

Sigaraya vereceği parayla araba aldı

İzmir'de 14 ay önce sigarayı bıraktıktan sonra her gün sigara bütçesini bir damacanaya atan vatandaş, bu parayla hem araba aldı hem de kızının eğitim masraflarını karşıladı.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2017 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2017 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Sigaraya vereceği parayla araba aldı

 

Türkiye'de her gün milyonlarca insan sigara tüketirken, sigaraya ayrılan bütçe ise milyonları buluyor. En düşük sigaranın fiyatının 8-9 lira olduğu düşünüldüğünde ise bu durum kişilerin hem cebine hem de ciddi derecede sağlığına zarar veriyor. Torbalı ilçesinde yaşayan ve berberlik yapan Erdin Sökmen'in yaptığı ise belki de herkese örnek olacak nitelikte. Sigarayı bırakmaya karar veren Sökmen, sigaraya verdiği paranın boşa giden bir para olduğunu düşünerek her gün üç paket sigara parasını damacanaya biriktirmeye başladı.

DAMACANA DOLDU TAŞTI

1 gün, 15 gün, 1 ay, 2 ay derken Erdin Sökmen tam 14 ay boyunca sigaraya vereceği paraları damacanaya attı. Adeta bir kumbara vazifesi gören damacana, 14 ayın sonunda ise doldu taştı. Daha önce ,biriktirdiği paralarla otomobil alacağını söyleyen İzmirli berber, dediğini yaptı.

 Otomobil almaya karar veren Sökmen, damacanadan paraları döktüğünde 14 ayda 15 bin TL biriktiğini gördü. İzmirli berber önce  10 bin liraya beğendiği arabasını aldı, kalan 5 bin lirasıyla da kızının eğitim masraflarını karşıladı.

RABBİM KAZA BELA VERMESİN

Sigaranın kesinlikle bırakılması gerektiğini ifade eden Sökmen, hem sağlık hem de maddi olarak zarardan kurtulduğunu söyledi. Erdinç Sökmen, "Damacanada topladığım parayla çok şükür bir araba aldım. Rabbim kaza bela vermesin inşallah. Sigara içmeyip para biriktiren kişi kendisine araba alabilir. Gördüğünüz gibi örneği benim. Geriye kalan 5 bin TL'yi ise kızımın eğitim giderine harcadım" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.