Hava Durumu

Sıkı takip altında... 10 bin lira cezası var!

Seçim çalışmaları kapsamında partiler tarafından yasak yerlere asılan bayrak veya afişler sıkı takibe alınacak. Yasalarda belirlenen sınırlara uymayanlara 320 lira ile 9 bin 898 lira arasında para cezası verilecek. Partiler astıkları bu afişleri kendileri sökmek zorunda kalacak.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2019 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2019 17:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Sıkı takip altında... 10 bin lira cezası var!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin yerel seçimlerde bu konuda daha dikkatli olacağını, sadece miting alanlarında bayrak ve afiş asacağını duyurmuştu. Partide yapılan değerlendirmelerde, bunun sıkı şekilde takip edilmesi, diğer partilerce yapılan ihlallerin şikâyet edilmesine karar verildi.

AFİŞİ ASAN KALDIRACAK

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre yasak yerlere bayrak veya afiş asılmasına yönelik cezalar, Kabahatler Kanunu'na göre tahsil ediliyor. Şikâyet üzerine belediyeler afiş ve bayrağı toplayarak, toplama masrafını da afişi asandan tahsil ediyor. Yasak yerlere afiş, bayrak asılması nedeniyle en az 320 lira, en çok 9 bin 898 lira para cezası uygulanacak. Bu ceza miktarları, 2019 yeniden değerleme oranı kapsamında belirlendi. Seçimlerin Temel Hükümleri Yasası'nın 61. maddesine göre, seçimin başlangıç tarihinden oy verme gününü takip eden güne kadar siyasi partiler, bağımsız adaylar, herhangi bir kurum veya kuruluş ya da vatandaşlar tarafından, belirtilen yerler dışında, siyasi ilan ve reklam içeren afiş, poster, pankart veya parti bayrağı gibi malzemelerin asılması, yapıştırılması veya teşhiri yasak. Aksi halde, bu ilan ve reklamlar kaldırılıp masrafları da ilgilisinden tahsil ediliyor.

SERBEST OLAN YERLER

Siyasi partiler ve adaylar, seçim propaganda süresinin sona erdiği tarihe kadar parti bayrağı, afiş, poster, pankart ve benzeri malzemeleri seçim bürolarına asabilir veya yapıştırabilirler. Miting alanına da çevresindeki güzergâhlara da seçim malzemesi asılabiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.