Hava Durumu

Sıla-Ahmet Kural davasında mahkemeden flaş karar!

Ahmet Kural, şarkıcı Sıla Gençoğlu'na karşı "hakaret, tehdit ve kasten yaralama" suçlarını işlediği iddiasıyla yargılandığı davada, 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, verilen suçlardan cezanın ertelenmesine hükmetti. Kural, "Bunun bir üst mahkemesi var daha bitmedi" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2019 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2019 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Sıla-Ahmet Kural davasında mahkemeden flaş karar!

Sıla Gençoğlu ve Ahmet Kural arasında yaşanan şiddet olayına ilişkin davanın ikinci duruşması bugün Çağlayan Adliyesi'nde görülüyor. Adliyeye ilk olarak Kural geldi. Sıla da Ahmet Kural'ın ardından adliye geldi. 9:30'da başlayan mahkemede Ahmet Kural'ın tanıkları dinlenmedi ve mahkeme kararını verdi.

Oyuncu Ahmet  Kural, şarkıcı Sıla Gençoğlu'na karşı "hakaret, tehdit ve kasten yaralama"  suçlarını işlediği iddiasıyla yargılandığı davada,  1 yıl 4 ay 20 gün  hapis  cezasına çarptırıldı.

SILA: TÜRK ADELETİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Sıla mahkeme çıkışında, "Türk adeletine çok teşekkür ediyorum. Bu pozisyona düşmüş kadınlar için çok güven verici. Mümkün mertebe herkese cesur olmalarını salık veriyorum. Emsal mahiyetinde bir dava olduğunu düşünüyorum" dedi.

AHMET KURAL: KESİNLİKLE ŞİDDETTE BULUNMADIM

Ahmet Kural ise, "Şiddette kesinlikle bulunmadım. Bu iki sevgili arasında yaşanan bir olaydı. Bunun bir üst mahkemesi var daha bitmedi. Ben bu işin peşini bırakmayacağım" ifadelerini kullandı.

AHMET KURAL'IN TÜM TALEPLERİ REDDEDİLDİ!

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ikinci duruşmaya sanık Ahmet  Kural ve müşteki Sıla Gençoğlu ile tarafların avukatları katıldı. Çok sayıda izleyicinin de hazır bulunduğu duruşmada söz alan Ahmet  Kural ve avukatı, keşif ve bazı tanıkların dinlenilmesi talebinde bulundu.

Mahkemenin söz konusu istemi reddetmesi üzerine da Kural'ın  avukatları, reddihakim talebinde bulundu. Bu talebin reddine karar veren mahkeme,  sanık Kural'a son sözlerini sordu. Kural da "Masumum beraatimi istiyorum. İkimize de uyuşturucu testi  yapılsın." dedi.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme hakimi, sanık  Kural'a "tehdit" suçundan 7 ay 15 gün, "basit yaralama" suçundan 5 ay, "hakaret"  suçundan da 4 ay 5 gün olmak üzere toplamda 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezası verdi. Mahkeme, verilen suçlardan cezanın ertelenmesine hükmetti.

MAHKEMEDEN DETAYLAR

Geçen mahkemede Mahkeme Başkanı Sıla'nın 5 tanığını dinlerken, bu duruşmada Ahmet Kural'ın hiçbir tanığını dinlemeyi uygun görmedi ve reddetti... Tanıklarlar şu an dışarı çıkarılıyor...

ADİL YARGILAMA YAPILMIYOR

Ahmet Kural avukatı Sibel Aydın: "Bu mahkeme adil bir yargılama yapmamaktadır. Tek taraflı ve görgüye dayalı olmayan ve Soma'nın tanıklarının dinlemesine rağmen bu davada bizim savunma hakkımız varken. Tanıklarımızı dinlemiyorsunuz ve reddini istiyoruz."

Ahmet Kural vekili Ahmet Kurutluoğlu, "Mahkeme hakiminin reddini istiyoruz: Ret sebeplerimi söylemeden, ret sebeplerinin gerekçesini duymadan, peşin bir kararla ret vermenizi anlayamıyoruz."

AHMET KURAL KENDİNİ SAVUNUYOR

Ahmet Kural: "Savunma hakkımı elimden alıyorsunuz. Avukatların tanıkları dinleme talebini reddeden hakime sinirlenen Ahmet Kural Savuma hakkımı elimden alıyorsunuz diyerek sesini yükseltti. Ahmet Kural, şu an kendini savunuyor... Kural, "İlk sözü evden çıkarken seni bitireceğim diyen bir hanımefendi, projesine kurban oluyorum. Kariyerimin ve ailemin ve kamuoyunda beni bitirmeye yönelik projedir.

İtibarımı kariyerimi ve mesleğimi lekelediği iftirasını kanıtlamak için hem kendisinden hem de benden uyuşturucu testi istiyorum. Ailemin evine geldiğimde uyulturucu kullanarak gelmişti."

OLAYIN GEÇMİŞİ

Şarkıcı Sıla, 29 Ekim 2018'de o dönem sevgilisi olan oyuncu Ahmet Kural'ın Zekeriyaköy'deki evinde darp, tehdit ve hakarete uğradığını belirterek savcılığa şikâyetçi olmuştu. Taraflar arasında uzlaşma sağlanamaması üzerine İstanbul Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu'nca Ahmet Kural hakkında "Hakaret", "Tehdit", "Basit yaralama" suçlarından toplam 1 yıl 1 aydan 5 yıla kadar hapsi istemiyle dava açılmıştı. İddianamede sanık Ahmet Kural ile 5 tanığın ifadesine yer verilmişti. Sıla'nın doktor raporunun İstanbul Adli Tıp Şube Müdürlüğünce incelendiği ve yaralamanın basit tıbbi müdahale ile giderilebilir mahiyette yaralanma olduğu anlaşıldığı iddianamede yer almıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.