Hava Durumu

Şimdi de Vakıfbank

Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nun isim sponsorluğu konusunda 2 yıldır sonuç alamayan Yeşil Beyazlı idarecilerin bu kez VakıfBank ile görüştükleri öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2017 09:24
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2017 09:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Şimdi de Vakıfbank

Ali ŞAHİN

1 Haziran 2011 tarihinde temeli atılan ve Cumhur başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 21 Aralık 2015 tarihinde açılışı yapılan Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu 17 Ocak 2016 tarihinde ise Trabzonspor ile oynanan Süper Lig karşılaşmasıyla birlikte Bursaspor'un maçlarına ev sahipliği yapmaya başlamıştı.

SONUÇ YOK

Dönemin Büyükşehir Belediye yönetimi tarafından 10 yıllığına Bursaspor'a devredilen Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nun isim hakkı için yaklaşık 2 yıl önce başlayan görüşmeler henüz sonuç vermedi. Aradan geçen süreçte yerli yabancı pek çok şirketle görüşen Yeşil Beyazlı idareciler henüz isim hakkını satamadı. Bursaspor Başkanı Ali Ay neredeyse her açıklamasında bu konuya vurgu yapsa da sonuç alınamamıştı.

'BURSALI FİRMA ALMALI'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son katıldığı Bursa programında Bursaspor Başkanı Ali Ay ile bir araya gelmiş ve Ay, Erdoğan'a Timsah Arena'nın isim hakkının satılması konusunda yardımlarını beklediklerini söylemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ay'ın bu talebine, "Bursa'ya ve Bursaspor'a yakışan dünya çapında bir stat kazandırdık. Bursa'da çok sayıda dev kuruluş var. Yeni stadın isim hakkının Bursa'da faaliyet gösteren firmalar arasından birinin alması daha doğru olur. Bu konuyu Bursa kendi içinde, yerel firmalarla çözmeli" dediği kaydedilmişti.

YILLIK 3 MİLYON DOLAR

Bursaspor yönetiminin takım için büyük bir gelir kaynağı olarak gördüğü  ve Emlak projesiyle birlikte borçları sıfırlamayı planladığı isim hakkı için son olarak VakıfBank yetkilileri ile görüştüğü ve anlaşmaya yakın olduğu bildirildi. Maddi anlamda zor günler geçiren Yeşil Beyazlı kulübün stadyumun isim hakkı için VakıfBank'tan yıllık 3 milyon doların üzerinde bir rakam ve 5+5 yıllık bir anlaşma talep ettiği öğrenildi.

GÖRÜŞMELER POZİTİF'

Konuyla ilgili açıklama yapan Bursaspor İkinci Başkanı Ali Ademoğlu, "Görüşmeler pozitif yönde ilerliyor. 1-2 hafta içerisinde somut gelişmeler yaşanacaktır. Bizim tek rakibimiz zaman. Stadyumun timsah kafası kısmı ve diğer eksik yerlerinin tamamlanması için de çalışmalar sürüyor. Ligin ikinci yarısının başında kalan yerlerin de tamamlanacağını öngörüyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.