Hava Durumu

Sınırda hareketli saatler! 10 tank konuşlandırıldı

Olası Afrin operasyonu öncesinde sınırda hareketlilik hızlandı. Gün boyu sevkiyatın sürdüğü sınıra TSK'nın 10 tankı konuşlandırılırken, birliklere "teyakkuzda olun" talimatı verildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2018 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2018 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Sınırda hareketli saatler! 10 tank konuşlandırıldı

Afrin operasyonu öncesinde Türkiye-Suriye sınırında hareketlilik devam ediyor. TSK'nın 10 tankı sınıra konuşlandırıldı. Gazete Habertürk'ten Çetiner Çetin'in aktardığına göre, tanklar Afrin karşısındaki Hassa'da konuşlandırıldı. Tank sevkiyatının gün boyu süreceği belirtildi.

YOĞUN SEVKİYAT

Öte yandan Suriye sınırındaki birliklere takviye amaçlı gönderilen 15 araçlık askeri konvoy, Gaziantep'e ulaştı. Şanlıurfa'da konuşlu birliklerden gönderilen askeri araçlar ve personel, zırhlı eskort eşliğinde Gaziantep'ten geçerek Hatay istikametine hareket etti.

 

NAMLULAR AFRİN'E ÇEVRİLDİ

Reyhanlı sınırında bulunan Oğulpınar Sınır Karakolu'na konuşlandırılan obüs ve füzelerin namluların ucu Afrin yönüne çevrildi. Karakolun batı tarafında konuşlanan obüsler ve füze rampaların gelecek emirlere göre terör örgütünün mevzilerini bombalayacak.

"TEYAKKUZDA OLUN" TALİMATI

Çok sayıda askeri zırhlı araç, sınır noktasındaki Reyhanlı ilçesinde bulunan Oğulpınar Sınır Karakolu'na konuşlandırıldı. Sınır birliklerine "teyakkuzda olun" talimatı verildi.

AN MESELESİ

Daha önceki açıklamalarında 'harekâtın an meselesi' olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, olası bir Afrin operasyonunun Suriyeli muhaliflerle yapılacağını söylemişti. Erdoğan, operasyonla ilgili ABD Başkanı Donald Trump'ı aramayı düşünmediğini ifade etmişti.

AFRİN NEDEN ÖNEMLİ?

Tarihi Hititlere, M.Ö. 1000'lere kadar uzanan ve önemli tarihsel kalıntıları barındıran Afrin çok erken dönemde, Kudüs'ün de fethedildiği 637 yılında Müslümanların hâkimiyetine girdi. Osmanlı döneminde Afrin Kilis'e bağlı bir kaza konumundaydı. Haritaya bakıldığında Afrin, Türkiye içlerine bir koç başı gibi uzanan coğrafi bir mevkiye sahip. Şayet Afrin bölgesi de teröristlerden temizlenirse, Türkiye'nin güney sınırında yaklaşık 10 bin kilometre karelik bir alan Türkiye nüfuzunda olacak.. Fırat Kalkanı harekatının icra bölgesi ve İdlib'in ardından Afrin'de yapılacak bir harekatla, Doğu Akdeniz'e ulaşmayı hedefleyen PKK kuşağı tamamen engellenmiş olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.