Hava Durumu

Sivas ve Bursa'da eş zamanlı operasyon! 4 ay boyunca takip ettiler

Sivas ve Bursa'da FETÖ'nün finans kaynaklarına yönelik yapılan eş zamanlı operasyonda 15 kişi gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2018 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2018 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Sivas ve Bursa'da eş zamanlı operasyon! 4 ay boyunca takip ettiler

Konuyla ilgili olarak Sivas İl Emniyet Müdürlüğü tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, "İlimizde faaliyet yürüten bir takım esnaf ve iş adamının örgüt içerisinde sözde bölge imamlarının Bylock isimli gizli haberleşme programı üzerindeki yazışma içeriklerinde isimlerinin geçtiği, 2015-2016 yıllarında örgüte finansal destek sağladığı tespit edilerek 4 ay süre ile teknik ve fiziki takip çalışmaları yürütülmüştür.

Soruşturma genişletilerek bölge imamları ile irtibatlı olduğu tespit edilen şahısların örgütün finans kaynağı olan Bank Asya isimli banka üzerinden örgütün talimatı ile yeni hesap açtırdıkları veya hesap artırımında bulundukları tespit edilerek 15 şahsa yönelik il merkezi ve Bursa ilinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Düzenlenen operasyonlarda; H.B., A.U., K.G, G.Y., T.F.C., N.Ş., S.A., H.H.A., H.B., K.G., M.Ü., H.Ü., G.M., M.A.M., M.F.Ö. isimli şahıslar yakalandı. Yakalanan şahısların sözde bölge imamlarına bağlı olarak hareket ettikleri ve örgüt içerisinde mütevelli olarak 17/25 Aralık 2013 sürecinden sonra da örgüte finansal açıdan destek sağladıkları tespit edildi. Gözaltında bulunan 15 şüpheli şahsın halen işlemleri devam etmektedir" denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.