Hava Durumu

'Sivil silahlı çete kurma maddesi'

Sivillere yargı muafiyeti getiren KHK düzenlemesini sert bir dille eleştiren CHP Sözcüsü Bülent Tezcan,  "Bu madde iktidar eliyle sivil silahlı çete kurma maddesidir" ifadesini kullandı.  Tezcan, yeni KHK'lar'ın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne gideceklerini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2017 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2017 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Sivil silahlı çete kurma maddesi'

CHP Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplandı.  Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, son yayımlanan KHK'ların masaya yatırıldığı toplantı sonrası açıklama yaptı.  Konuşmasında OHAL dönemini ve çıkarılan KHK'ları eleştiren Tezcan, "Ne yazık ki Türkiye 20 Temmuz darbesinden bu yana 17 aydır darbe bildirisi olan OHAL KHK'larıyla yönetiliyor. Erdoğan iktidarı Türkiye'yi darbeyle yönetmeye alıştı. Darbenin sağladığı imkânlar bu iktidarı darbe bağımlısı hale getirdi. 17 aydan bu yana OHAL ile ilgisi olmayan KHK'larla siyasal, hukuksal yaşamı işlemez hale getirdi. 17 ayda neyi yapamadılar. Neden Türkiye OHAL şartlarında. Anlaşılan o ki niyetleri gelecek sandığa kadar Türkiye'yi OHAL şartlarında yaşatmak. Buna müsaade etmeyeceğiz" dedi.

MÜNECCİM OLMAYA GEREK YOK

Tezcan, son KHK'da tartışmalara neden olan 'sivile yargı muafiyeti'yle ilgili düzenlemeye de çok sert sözler sarf etti. Bu, militarist ve faşist devletlerde olur. Sivil milisler eliyle toplumu korkutmak isteyen diktatörlüklerde olur" diyen Tezcan, "Bu madde iktidar eliyle sivil silahlı çete kurma maddesidir. Sivil çetelere altyapı hazırlama maddesidir. Niyet bu değilse niyetinizi doğru ifade edin. Kimsenin müneccim olmasına gerek yok" ifadelerini kullandı.

FİTİLİ ÇEKİLMİŞ BOMBA

Söz konusu düzenlemeyi, fitili çekilmiş  bir bombaya benzeten Tezcan, "Ne yapmak istiyorsunuz? Türkiye'yi cehennem ortamına taşıma niyetinde misiniz? Böyle bir aymazlık nasıl olabilir? Milletin huzurunu bozmayın. Sizin niyetinizin salih olduğunu nereden bileceğiz? Ne kadar salih olursanız olun. Aşağıda tabandaki insanlar kendilerince işgüzarlık yaparak toplumsal çatışmanın fitilini ateşlerse ne yapacaksınız? Bu düzenlemenin derhal kaldırılması gerekmektedir" diye konuştu.

AYM'YE TAŞIYACAĞIZ

Taşeron düzenlemesinin KHK ile yapılmasına da tepki gösteren Tezcan, "Taşeron düzenlemesi patenti bize ait olan bir düzenlemedir. Bu projemizi önce çaldılar, ona bir şey demedik. Sonra bozdular, milleti de iğfal ettiler. Parlamento, işçi sendikaları, meslek örgütleri devre dışı bırakılmıştır. Durumu kurtarmaya dönük bir düzenleme yapılmıştır. Bu KHK'yı anayasa mahkemesine götüreceğiz" dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.