Hava Durumu

'Siz de cümbüş ittifakı kurun'

"PKK'nın siyasi uzantılarına ilave olarak FETÖ'cü hainlerle aynı safa dizilenler, ahlaksızlığın dibini boyladıklarını göremiyorlar" diyerek CHP'ye yüklenen MHP lideri Bahçeli, "İttifaksa buyurun siz de yapın. Biz cumhur dedik, siz de cümbüş deyin" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2018 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2018 11:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Siz de cümbüş ittifakı kurun'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grubunda milletvekillerine seslendi, dikkat çeken mesajlar verdi.  Sözlerine, "Zulmün olduğu yerde insanlıktan iz ve eser yoktur.. Biliyor ve inanıyoruz ki, kalpleri taş kesilmiş zalimler tarihin yüz karalarıdır... Öyle bir inancımız vardır ki, bin zulme uğrasak da bir zulüm yapmayı günah ve kötülük sayarız. Milli ahlakımız bunu gerektirmektedir." şeklinde başlayan Bahçeli, 26 Şubat 1992'de Hocalı katliamını hatırlattı. Bahçeli, "İnsanlığın göz önünde soykırım suçu işlenmiştir. Tüm gerçekler ortadadır. Soykırım suçu ve suçlularını yargılayacak uluslararası mahkemeler bellidir. Ermeni katiller arkalarına aldıkları Rus askerleriyle birlikte soykırım suçunu kasten işlemişlerdir. Hocalı'nın kanı yerde kalmıştır ve soykırımcılar hesap vermemiştir. Küresel adalet bir kez daha boşluğa düşmüştür" dedi.

HOLLANDA'YA TEPKİ

Hollanda parlamentosunun 1915 olaylarıyla ilgili soykırım kararı almasına değinen Bahçeli, "Hollanda'nın Türkiye karşıtı tavrı gaflet değilse cehalettir. Hollanda parlamentosu, Türkiye'den önce kendi geçmişini oylamalı ve sorgulamalıdır. Alınan karar bizce hükümsüzdür. Hollanda soykırım arıyorsa Hocalı'ya baksın" diye konuştu.

CUMHUR İTTİFAKI

Türkiye'nin 16 Nisan halk oylamasıyla birlikte yeni bir yönetim sistemine kavuştuğunu söyleyen Bahçeli, "16 Nisan bir milat olmuştur. Siyasi partilerin uzlaşmaktan, ahlaki bir ittifak kurmaktan başka seçeneği kalmamıştır. Türkiye'nin tehditlerle boğuştuğu bir dönemde siyasetin kavgaya tutuşmasını kabul edemeyiz. Mevzubahis vatandır, cepheleşmeye ve ters düşmeye gerek yoktur. 'Cumhur ittifakı' milletin ta kendisidir... Varsın başkaları ihanet ittifakıyla avunsun, , varsın başkaları FETÖ ittifakından medet umsun, varsın başkaları PKK-PYD ittifakına umut bağlasın. Biz cumhur ve cumhuriyet diyeceğiz, hepsini şaşkına çevireceğiz" dedi.

"CÜMBÜŞ, CURCUNA İTTİFAKI"

"PKK'nın siyasi uzantılarına ilave olarak FETÖ'cü hainlerle aynı safa dizilenler, ahlaksızlığın dibini boyladıklarını göremiyorlar" diyerek CHP'ye yüklenen Bahçeli, "İttifaksa buyurun siz de yapın. Biz cumhur dedik, siz de cümbüş deyin. Curcuna ittifakında karar kılın, engeliniz yok, elinizi tutan yok.  CHP'nin umutları tükenmiştir çünkü bezgindir, bedbahttır. Karın ağrılarının sebebi budur. CHP'nin HDP'nin, bu dönemin 21 Şubatçısı İP'in durumu içler acısıdır. Cumhur ittifakını lekelemeye çalışanların arzuladıkları ittifak bellidir. Bunun adı da cunta, curcuna, cüruf ve çürük ittifakıdır" ifadelerini kullandı.

ZAFER YAKINDIR

Konuşmasına Afrin harekatıyla devam eden Bahçeli, "Zeytin Dalı Harekatı'nın 39. günene girildi. Artık zafere yaklaşılmış, Ay-yıldızlı al bayrağımızın Afrin'e dikilme zamanı gelmiştir... Zafere olan inancımız tamdır, Milliyetçi Hareket Partisi, tavizsiz şekilde Mehmetlerimizin yanında durmayı sürdürecektir" dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.