Hava Durumu

'Size ahdim olsun' dedi, tek tek açıkladı! İşte AK Parti'nin seçim manisfestosu...

Seçim manifestosunu AK Parti İstanbul 6. Olağan İl Kongresi'nde açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Önümüzdeki dönemde erdem, irade ve cesaretle Türkiye şahlanacak. Ahdim olsun ki; yeni dönemde Türkiye muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkacak; faizler, enflasyon ve cari açık düşecek" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2018 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2018 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Size ahdim olsun' dedi, tek tek açıkladı! İşte AK Parti'nin seçim manisfestosu...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul 6. Olağan İl Kongresi'nde 24 Haziran seçimleri için manifestosunu açıkladı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları;

Bu toprakları bize vatan yapan aziz milletim. 1071 Malazgirt Zaferi'nden bu yana bu topraklar bize yurt oldu. Bizim devletimiz Söğüt'te çadırlarda kuruldu. Dedem Osman Gazi'nin rüyası hakikat oldu. Devletimiz adalet sevdasıyla büyüdü. Bursa ve Edirne de kök saldı. Sultan Fatih bizim ceddimizdi. Kudüs'ü alan Selahattin Eyübi bizdik. Kanla alınan toprak, parayla satılmaz diyen Abdülhamid bizdik. Çanakkale'de canını veren, düşmana geçit vermeyen bizdik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Size ölmeyi emrediyorum' dediğinde siperlerinden ok gibi fırlayanlar bizdik. Bu yurdun namusunu işgalcilere çiğnetmeyen bizdik, toprakları sıksan şuhedamızın fışkırdığı, türkümüzün okunduğu Türkiye'mizi aziz bildik. 1923'te Atatürk'ün öncülüğünde devletimizin yönetim şeklini cumhuriyet olarak ilan edildi. 28 Şubat'ta milletin inancını boğmaya kalkıştılar. Her darbede acı çeken biz olduk. Varlığımıza, huzurumuza, refahımıza kast ettiler. Yılmadık, yıkılmadık. Erdem irade ve cesaretle Türkiye'yi şahlandırdık. Hep birlikte büyüdük, hep birlikte özgürleştirdik. Biz durmadık, onlar da durmadı. 27 Nisan'da bir e-muhtıra ile karşımıza çıktılar. Biz milletin iradesine sahip çıktıkça onlar daha da öfkelendi. Geri durmadık, diklenmedik, dik durduk. Onların küresel efendilerine de eyvallah etmedik.

'KİMSENİN ÖNÜNDE EĞİLMEDİK'

Biz kimsenin önünde eğilmedik. Diklenmeden dik durduk. Onların küresel efendilerine eyvalla etmedik. Dünya 5'ten büyüktür diye haykırdık. Dünyadaki katliamlara karşı taşın altına elimiz koyduk. Hesabının sorulmasını sağlayacak mekanizmaları da harekete geçridik. Vicdanın sesi, mazlum coğrafyaların umudu olduk.

'DAVOSTA İŞGALCİLERE KARŞI 'ONE MINUTE' DEDİK'

En çok insani yapan ülke biziz. Davos'ta işgalciler karşı 'one minute' dedik. Filistin halkınbın yanında olduk. Suriye'den ve Irak2tan gelenlere kapılarımız açtık, evimizi ve ekmeğimizi paylaştık. Tehditlere rağmen doğru bildiğimiz yoldan şaşmadan mücadelemize devam ettik. IMF'e borç veren hale geldikçe, yollar, hava yolları, köprüler yaparak ülkemiz sınıf atladıkça bize olan öfekeleri daha kabardı. 2013 yılında şer cephesi yeniden harekete geçti. Merkez Bankası'nın döviz rezervi şuan da 114 milyar dolar.

Gezi kalkışmasıyla istikrarımıza kast ettiler, demokrasimizi hedef aldılar, 17-25 Aralık'ta devletimize sızmış hainlerle bizi teslim almaya çalıştılar. Milletimizin sayesinde cumhurbaşkanı seçilerek hainlerin planını başlarına çaldık. Seçimlerden sonra terör örgütleri ile harekete geçtiler. 6-8 ekim olaylarında canlarımızı toprağa verdik. 15 Temmuz'da bu sefer tanklarla toplarla savaş uçaklarıyla üzerimize geldiler. Milletimizin canına kast ettiler. Türk milleti tek vücut olunca 251 kardeşimizi şehit ettiler. Bu ülkenin gördüğü en büyük ihaneti en cesur direnişle başarısızlığa uğrattık. Biz çıplak ellerimizle tankları durduranlarız. Siz o gece ölümü öldürdünüz. Şehitler tepesini boş bırakmadık boş bırakmayacağız.

'TERÖR KORİDORUNU PARAMPARÇA ETTİK'

Ülkemizi içeriden çökertemeyince sınırlarımızı terör koridoru ile kuştmaya kalktılar. Zeytin Dalı Harekatı ve Fırat Kalkanı Harekatı ile terör koridorunu paramparça ettik. İnlerine girdik ve bu teröristleri etkisiz hale getirdik, kiralık katillerin başlarını ezdik. Şimdi sizden bir şey rica ediyorum. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız hep birlikte Türkiye oalcağız. Bu oyunları beraber bozacağız.

'MENDERES, ÖZAL, ERBAKAN, TÜRKEŞ, ÖZAL...'

Biz millete efendi değil, hizmetkar olaağız diye yola çıktık. 16 yıl boyunca bu sözümüze hep sadık kaldık. O gün bu gündür yerli bir duruşun kavgasını verdiğimiz bu yolda milletimizle beraber yürüdüğümüz için bahtiyarım. İnşallah rabbim bundan sonra da bizleri bu yoldan ayırmaz. Merhum Menderes'e, Özal'a, Erbakan'a, Türkeş'e, Yazıcıoğlu'na verdiğiniz bayrağı şimdi biz temsil ediyoruz.

2001 yılında partimizi kurarken adalet ve kalkınma iradesini şiar edindik. Partimizin adının bunun için Adalet ve Kalkınma Partisi'ni kurduk. AK Parti'nin hikayesi Türkiye'nin hikayesidir. Daha çok özgürlük, demokrasi dedik. Adaletin tesisi yolunda da gece gündüz mücadele ettik. Kıyafetinden düşüncesinden dolay ıeğitim hayatı ellerinden alınan gençlerimizin elinden biz tuttuk. Vesayetin kontrolündeki iktidarı, milletimizin eline verdik. Yeter söz de karar da milletindir dedik.

Bugün manifestomuzu açıklıyoruz. Türkiye'yi şahlandırdık. Davamız bu ülkeye ve millete hizmet davasıdır. Milli gelirimizi 3.5 kat arttırdığımızda enflasyonu düşürdüğümüzde Türkiye'mizin kalkınmasına hizmet etmiş olduk. Yerli ve miili siyaset işte tam da budur. Milli olmak faize giden parayı millete aktarmak demektir. Yerli olmak Türkiye'yi IMF kapısında bekletmemektir.

DÖNÜŞÜMÜ TAMAMLAMA ZAMANI

Anayasal değişikliklerle zihniyet dönüşümüzü tamamladık, şimdi kurumsal dönüşümümüzü tamamlamakta. Ülkemizin değişen ihtiyacına ve değişen dünyaya duyarsız kalmadık. Bunları yaparken tecrübe kazandık, güçlendik.

Bizim için esas olan huzurumuz ve hedeflerimizdir. Bunları sadece kendimiz için değil dostlarımız için de istiyoruz. Küresel zeminde irade sahibi güçlü bir ülkeye dönüşüyoruz.

AHDİM OLSUN Kİ...

Vesayet düzeni de bürokratik oligarşi de tamamen son bulacak. Ahdim olsun ki; yeni dönemde Türkiye muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkacak. Türkiye küresel bir güç olarak dünya sahnesindeki yerini alacak. Enerji dışa bağımlılığımız büyük oranda azalacak.

Ahdim olsun ki faizler, enflasyon ve cari açık düşecek. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle milli gelir artacağı ve tabana daha fazla yayılacağı için, gelir grupları arasındaki makas hızla kapanacak. Türkiye 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine daha emin adımlarla yürüyecek. Demokratik siyasetin kurumsallaştığı bu yeni sistemde, istikrar kalıcı hale gelecek. Hızlı karar, gecikmeyen icraat ve etkili yönetimle, ekonomik büyüme ivme kazanacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacak.' Kanal İstanbul ve 1915 Çanakkale Köprüsü gibi büyük projeler mutlaka hayata geçecek. İstanbul'daki yeni havalimanımız bu yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızda hizmete girecek. Yerli otomobil ve savunma sanayii alanındaki projelerimiz süratle hayata geçecek. El birliğiyle Türkiye ekonomisini büyütecek ve dünyaya markalar sunacak küresel bir güç haline getireceğiz.

YAPICI DIŞ POLİTİKA

Yapıcı bir dış politikayı öne çıkaracağız. Dar gelirli vatandaşlarımızın hayat standartları mutlaka artacak. Lider ülke Türkiye vizyonumuz devam edecek. Küresel bir güç olmak için kendi silahlarımızı üretmeye devam edeceğiz. Altay tankımız gibi, Atak helikopterimiz gibi, İHA'larımız, SİHA'larımız gibi savunma sanayii değerlerimizi artıracağız. Hedefimiz karada, havada, denizde, her alanda yüzde yüz yerli savunma sistemlerine Türkiye olarak sahip olmak. Dış politikamızın temel ilkeleri 'bağımsızlık', 'milli çıkar', 'milli güvenlik' ve 'vicdani duruş' olmaya devam edecek. Kimsenin efendiliğini kabul etmediğimiz gibi kimseye de efendilik taslamayacağız.

GÜÇLÜ AKTÖR OLACAK

Türkiye hem büyük tehditler, hem de büyük fırsatlar barındıran yeni uluslararası ortamın güçlü bir aktörü olacak. Yeter ki siyasi istikrarımızı koruyalım, yeter ki güçlü bir siyasal liderlikle yolumuza devam edelim. Bu can bu bedende olduğu müddetçe terör örgütlerine dünyayı dar etmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Türkiye, yeni dönemde sınırlarını terör örgütlerinden temizlemek için Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı gibi harekatlarına yenilerini ekleyecektir. Aynelarab'tan Haseke'ye, oradan Sincar ve Kandil'e kadar tek bir terörist bırakmayana kadar operasyonlarımız devam edecektir.

3-Y VURGUSU

İslam düşmanı cinsiyetçi bölücü olmayan tüm fikirlerin özgürce ifade edilmesi ve örgütlenmesi devletimizin güvencesi altındadır. Davamızın önünde adalet vardır. Adalet güneşinin doğacağı ilk yer idarecinin kalbidir. Devletin mülkün nizamın temeli adalettir. AK Parti yürüyüşüne başladığımız günlerde 3-Y olarak adlandırdığımız yolsuzlukla, yoksullukla ve yasaklarla mücadele etmek, en önemli hedeflerimiz arasında olmaya devam edecektir. Kuruluş ve diriliş döneminin kaçınılmaz çalkantıları içerisinde huzurundan özellikle olan, kendisini ötelenmiş hisseden, hakkını alamadığını düşünen herkese, devletimizin şefkat, merhamet ve adaletli kolları sonuna kadar açıktır.

KADINA KARŞI İSTİSMAR

Kadına karşı istismar, şiddet ve taciz; insanlığa karşı işlenmiş büyük suçlardır. Bu ayıbı ülkemizden tamamen silene kadar bütün çabamız ve gayretimizle devam edeceğiz. Gençler, erdem irade ve cesaretle Türkiye'yi siz şahlandıracaksınız. Size emretmeyeceğiz. Biz sadece sizinle beraber çalışacağız. Adalet sizinle yükselecek.

ÖNÜMÜZDE UZUN YOL VAR

Gelin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni sizlerle birlikte hayaTa geçirelim. Ey milletim önümüzde uzun bir yol var. Bizi yolumuzdan döndürmeye çalışanlar hiç bitmeyecek ama bizim de dirliğimiz birliğimiz hep sürecek. 'Cumhur İttifakı' bu birlik beraberlik anlayışının siyasete yansımasıdır. 'Cumhur İttifakı'; erdem, irade ve cesaretle Türkiye'nin şahlanışının adıdır. Şimdi hep birlikte tekrar edelim; Yemin olsun yolumuzdan dönmeyiz, hedeflerimizden vazgeçmeyiz, kardeşliğimize halel getirmeyiz. Rabbim davamızı birliğimizi aziz yolumuzu açık eylesin.''

ŞAMARI 24 HAZİRAN'DA VURACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongre öncesinde vatandaşlara hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "24 Haziran'da Türkiye'de yeni bir dönemin başlangıcını hep beraber gerçekleştireceğiz." dedi. "Bizi bölmek isteyenlere en büyük şamarı 24 Haziran'da tekrar vuracağız" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Biraz sonra manifestomuzu açıklayacağız, bu manifestomuzla birlikte inşallah başkanlık sisteminin geleceğini ortaya koyacağız ve manifestoyla kalmayacağız. İnşallah ardından da seçim beyannamemizle neler yaptık, neler yapacağız, bunları Ankara'da açıklayacağız."

Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısının da 4 bin 415 olduğunu açıkladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.