Hava Durumu

Skandal fetvayı İsrail çok sevdi!

Suudi Arabistan Müftüsü Abdülaziz Al-i Şeyh, verdiği fetvada Hamas'ı terör örgütü ilan etti, İsrail'le savaşmanın caiz olmadığını belirtti. Söz konusu fetvadan duyduğu memnuniyet dile getiren İsrail İletişim Bakanı da müftüyü ülkesine davet etti, "Yüksek düzeyli bir saygı ile karşılanacaktır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2017 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2017 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Skandal fetvayı İsrail çok sevdi!

Suudi Arabistan Müftüsü ve Ulema Heyeti Başkanı Abdülaziz Al-i Şeyh'in skandal bir fetva verdiği ortaya çıktı. Müftü Abdülaziz Al-i Şeyh, geçtiğimiz aylarda yerel bir televizyon kanalında katıldığı programa telefonla bağlanan izleyicinin geçen temmuz ayında Mescid-i Aksa'da yaşanan olaylarla ilgili sorusuna, "İsrail'e karşı savaşmanın caiz olmadığını, Hamas'ın terör örgütü olduğunu ve Hizbullah'a karşı İsrail ordusuyla iş birliği yapılabileceğini" cevabını verdi.

İSRAİL'DEN TEBRİK

İsrail İletişim Bakanı Eyüp Kara, Suudi Arabistan Müftüsü ve Ulema Heyeti Başkanı Abdülaziz Al-i Şeyh'i verdiği skandal fetvadan ötürü tebrik etti. İsrailli Bakan , "Suudi Arabistan Müftüsü ve Ulema Heyeti Başkanı Abdülaziz Al-i Şeyh'i Yahudilere karşı savaşmayı ve onları öldürmeyi yasaklayan fetvasından dolayı tebrik ediyoruz" ifadelerini kullandı.

ÜLKEYE DAVET ETTİ

Müftünün açıklamalarının doğru bir tespit olduğunu savunan İsrailli Bakan, "Al-i Şeyh, Hamas'ın terör örgütü olduğunu ve Filistinlilere zarar verdiğini, Aksa'da yapılan gösterilerin demagojik olduğunu ve İsrail ordusu ile Hizbullah'ı yok etmek için iş birliği yapılabileceğini söyledi. Ben Müftü'yü İsrail'i ziyaret etmeye davet ediyorum; yüksek düzeyli bir saygı ile karşılanacaktır" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.