Hava Durumu

Soçi'deki kongrede PYD olmayacak

Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenmesi planlanan ve terör örgütü PYD'nin de davet edilmesiyle Ankara-Moskova hattında krize neden olan Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'nde, örgütün olmayacağı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2017 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2017 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Soçi'deki kongrede PYD olmayacak

Ankara'nın Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'ne davet edilen terör örgütü PYD ile ilgili rahatsızlığı karşılık buldu. NTV'nin Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, örgütün Soçi'deki kongrede yer almayacağı açıklandı. "Rusya ve İran'la müzakereler sürüyor"denilen haberde, katılım konusunda görüşmelerin sürdüğü belirtildi. Dışişleri kaynaklarının, "Kürtler olmalı ama teröristler değil" vurgusu yaptığı kaydedildi.

Haberde,  bakanlık kaynaklarının ABD'nin YPG politikasıyla ilgili ise "ABD'nin bilgi paylaşımı yeterli değil. Ne zaman biteceği konusunda net olunmalı" ifadelerini kullandığı aktarıldı.

ANKARA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Rusya'nın Soçi kentinde Suriye'deki tüm grupların katılımıyla Suriye Ulusal Diyalog Kongresi düzenlenmesi kararı alınmış, kongreye terör örgütü PYD de davet edilmişti. Bu davet üzerine Ankara, Moskova yönetimine rahatsızlığını iletmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da son Rusya ziyaretinde "Kimse bizden teröristlerle aynı çatı altına girmemizi beklemesin" demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.