Hava Durumu

Somali'de Türklere yönelik bombalı saldırı! Yaralılar var...

Somali'de Türk müteahhitler hedef alındı. Başkent Mogadişu'nun kuzeybatısındaki Afgooye'de, bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 6'sı Türk 15 kişi yaralandı. MSB'den yapılan açıklamada ''Masum sivilleri hedef alan bombalı terör saldırısını en sert şekilde lanetliyor ve kınıyoruz'' denildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2020 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2020 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Somali'de Türklere yönelik bombalı saldırı! Yaralılar var...

Somali'nin başkenti Mogadişu'nun kuzeybatısındaki Afgooye'de, Türk müteahhitler ve Somali polisinin öğle yemeği yediği yerde bomba yüklü araç patladı.

Saldırıda yaralanan 6'sı Türk 15 kişi, Somali Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

MSB'DEN KINAMA

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada ise ''Somali'de masum sivilleri hedef alan ve 4'ü Türk vatandaşı olmak üzere 11 sivili yaralayan bombalı terör saldırısını en sert şekilde lanetliyor ve kınıyoruz. Türkiye, terör belasına karşı Somalili kardeşlerinin yanında olmaya devam edecektir'' denildi.

TÜRKLERE YÖNELİK İLK SALDIRI DEĞİL

Aralık ayının son günlerinde başkent Mogadişu'da bir güvenlik noktasına bomba yüklü bir araçla terör saldırısı düzenlenmişti. Terör örgütü El Şebab'ın üstlendiği saldırıda ikisi Türk, en az 90 kişini hayatını kaybetmişti.

Terör eyleminde hayatını kaybedenler bir Türk inşaat şirketinde çalışan dozer operatörü Mehmet Kaplan ve greyder operatörü Mustafa Yaman'dı.

Eş Şebab sözcülerinden Şeyh Ali Mahmud, hedeflerinde Türk vatandaşlarının bulunduğu konvoyunun olduğunu duyurmuş, hayatını kaybeden diğer kişiler için özür mesajı yayınlamıştı.

2011'de patlak veren kıtlıktan bu yana Türkiye, Somali'ye en fazla yardım sağlayan ülkeler arasında başlı çekiyor.

Son dönemde ülkede yol yapım çalışmaları yürüten Türk inşaat şirketlerinin çalışanları, Somali'deki terörün hedefi oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.