Hava Durumu

Son 16 için kritik viraj

Basketbol Süper Ligi'nin yenilgisiz lideri TOFAŞ, EuroCup'ta son 16'ya kalmak adına bugün en kritik maçına çıkacak. Mavi Yeşilliler grubun dengesini yakından ilgilendiren maçta Dolomiti Energia Trento'yu konuk edecek.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2017 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2017 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Son 16 için kritik viraj

Ali ŞAHİN

BSL'de 10'da 10 yaparak liderliğini sürdüren TOFAŞ, 7Days EuroCup D grubu 8. Maçında Dolomiti Energia Trento'yu konuk edecek. Geçen hafta aldıkları Gran Canaria yenilgisiyla 3. sıraya gerileyen Mavi Yeşilliler İtalyan ekibini devirdiği takdirde son 16'ya kalmayı neredeyse garantileyecek. Bugün TOFAŞ Spor Salonu'nda oynanacak mücadele saat 20:00'de başlayacak ve Tivibu Spor'dan naklen yayınlanacak.

TUR ŞANSI VAR

İki takım için de son 16'ya kalmak adına kritik öneme sahip mücadelede baş hekemlik görevini Yunanistan'dan Christos Christodoulou yapacak. Mücadelenin yardımcı hakemleri ise Sırbistan'dan Marko Juras ve Hırvatistan'dan Josip Radojkovic olacak. TOFAŞ'ın İtalyan ekibinin yenmesi durumunda gruptaki ilk 4 takım netleşirken maçı kaybetmesi halinde ise grubun bütün dengesi alt üst olacak.

İLK MAÇ TOFAŞ'IN

İki takım arasında İtalya'da oynanan ilk maçı TOFAŞ 19 sayı geriden gelerek 91-88 kazanmayı başarmıştı. Bu mücadelede takımın en skoreri ise 28 sayı üreten Raymar Morgan olmuştu. Özellikle kritik anlarda 3'lük isabetleri bulan Tony Crocker'da maçın kilit adamlarından olmuştu. EuroCup'ta en ince hesaplar D Grubu'nda yapılırken ikili averajlar sıralamayı direkt olarak etkiliyor. Bu sebepten TOFAŞ'ın maçı kaybetse bile en fazla 2 sayı farkla yenilmesi gerekiyor.

'MÜKEMMEL BİR TAKIM'

Karşılaşma öncesi organizasyonun internet sitesine demeç veren Trento başantrenörü Maurizio Buscaglia Bursa'daki maçın kendileri için çok önemli olduğunu belirtirken, "Grupta hayatta kalmak istiyorsak, deplasmanda bir galibiyete ihtiyacımız var. TOFAŞ, yetenekli oyuncularla dolu mükemmel bir takım. Muhteşem bir sezon yaşıyorlar. İyi basketbol oynasalar bile Trento'daki ilk maçımızda onları yenebileceğimizi gösterdik. Son 20 gün içinde çok çalıştık. Grupta tekrar kazanmak ve iddialı konuma gelmek için hazır olduğumuzu düşünüyorum" dedi.

EVİNDE KAYBETMİYOR

Öte yandan bu sezon BSL'de 5, 7Days EuroCup'ta 3 maçını Bursa'da oynayan Mavi Yeşilliler yenilgi yüzü görmedi. TOFAŞ bu maçlarda; Darüşşafaka Doğuş, Beşiktaş Sompo Japan, İstanbul BBSK, Anadolu Efes, Galatasaray Odeabank, Herbalife Gran Canaria, Asvel ve Ratiopharm Ulm'ü devirmiyi başardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.