Hava Durumu

İstanbul'da deprem! Bursa da sallandı

İstanbul Silivri açıklarında 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Bursa'da da hissedildi. İstanbul'da bazı okullar tedbir amaçlı boşaltıldı.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2019 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2019 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İstanbul'da deprem! Bursa da sallandı

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye saati ile 11.00'de merkez üssü Marmara Denizi Silivri açıkları olan 4.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 

Bursa'da da hissedilen deprem, panik yarattı.

Deprem Bursa'da da hissedilirken, kentte panik yaşandı.

İstanbul ve çevre illerde hissedilen yerin 5,36 kilometre derininde oluşan depremin en yakın yerleşim birimi olan Silivri'ye bağlı Muratköy'e uzaklığının 20 kilometre 52 metre olduğu belirlendi. 4.6'lık depremin ardından Marmara Denizi'nde 1.7, 2.4 ve 1.8 büyüklüğünde artçı depremler meydana geldi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "İstanbul, Silivri'de meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki deprem sonrası şu ana kadar olumsuz bir ihbar alınmamıştır" denildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada "Deprem sonrasında ilimizdeki AFAD, AKOM, 112, 155, 156 ihbar hatlarına şu ana kadar herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır." denildi.

SİLİVRİ'DE BAZI OKULLAR BOŞALTILDI

Deprem nedeni ile okullarda bulunan öğrencilerin okulların bahçelerine çıkarıldı. Çalan siren sesi ile birlikte çocukların koşarak dışarı çıktıkları görülüyor.

Silivri Belediye Başkanı Yılmaz, "Olağan bir deprem; hasar, yıkım bilgisi gelmedi" dedi.

TÜRK KIZILAYI'NDAN AÇIKLAMA

Türk Kızılayı da Twitter'da yaptığı açıklamada "İstanbul Silivri'de meydana gelen ve ilk belirlemelere göre 4,6 büyüklüğündeki deprem sonrası gelişmeler Kızılay ekiplerimiz tarafından yakından takip edilmektedir." denildi.

UZMANLAR YORUMLADI

Prof. Dr. Okan Tüysüz, NTV televizyonunda "Umuyorum ki 4.7'lik depremle birlikte olay sönümlenip biz bunun geçmişte kalan bir olay olduğunu düşünmeye başlarız. 99 depreminde bu tür küçükten başlayıp büyüyen bir deprem serisine rastlamadık." yorumunda bulundu.

"DEPREMLER DEVAM EDECEK"

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, NTV'de yaptığı değerlendirmede, "Bu Marmara içinden geçen Kuzey Anadolu fayının ne kadar aktif olduğunun göstergesi. Bu depremler büyük depremle enerji boşalana kadar devam edecek. Bu deprem gelecek büyük depremin enerjisini almaz. Büyük depremi ertelemez. Bu depremler bizi biraz kaygılandırıyor. Ama bunun arkasından büyük bir deprem gelir demek çok spekülatif olur. Bundan sonra daha büyüğü gelmez demek de bilimsel olmaz." dedi.

MARMARA DEPREMİN AYAK SESLERİ

Ersoy, CNN Türk televizyonunda ise, şu açıklamalarda bulundu:

"Bu tabii büyük Marmara depreminin ayak sesleri olabilir. Bu yer kabuğunu kırabilecek bir büyüklüğe sahip değil. Öncü müdür bilmemiz mümkün değil. Vatandaşların bir süre sokakta nefes almalarından fayda görüyorum. Eninde sonunda da büyük deprem de gelecektir."

UYARICI...

Habertürk TV'de konuşan Prof. Dr. Ahmet Ercan ise "Bunun ardından büyük bir depremin çok yakın bir zamanda olması benim için çok şaşırtıcı olur. Bu deprem büyük depremin benim için uyarıcılarından bir tanesi diyebilirim. Büyük gerginlik boşalana kadar deprem büyüklükleri artacaktır" dedi.

İLK OLARAK 3.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre, İstanbul'da Silivri açıklarında saat 10:30'da 3.1 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

AKDENİZ'DE 5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Öte yandan AFAD'ın verilerine göre, saat 10:49'da ise Akdeniz'de 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Deprem sonrası panik sosyal medyadaki paylaşımlara da yansıdı:

20 Aralık 2018 tarihinde Bursa'da meydana gelen deprem Orhangazi ilçesindeki bir okulun güvenlik kameralarına böyle yansımıştı:

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.