Hava Durumu

Son dakika... Helikopterimiz düşürüldü: 2 şehit

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrin Harekatı'nda bir helikopterimizin düşürüldüğünü açıklamasının ardından 2 şehit haberi geldi.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2018 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2018 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Son dakika... Helikopterimiz düşürüldü: 2 şehit

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı İstişare ve Değerlendirme toplantısına katıldı. Erdoğan şöyle konuştu: "Az önce bir helikopterimiz düşürüldü. Bedelini fazlasıyla ödeyecekler. Bütün bunlar olacak, bir savaşın içindeyiz. Kaybımız da olacak ama verdirdiğimiz kayıplar da olacak. Sayısal olarak çok kabarık miktarda füze depolarını imha ettik. Bunlar, çıldırtıyor. Biz tabii bunların bedelini çok daha ağır ödeteceğiz. Bizim bir helikopterimiz gidecek ama onlar bunun bedelini katbekat fazlasıyla ödeyecekler."

BAŞBAKAN AÇIKLADI: İKİ ASKER ŞEHİT

Erdoğan'ın konuşmasının ardından açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım ise, "Afrin bölgesinde görev uçuşu yapan iki ATAK helikopterimizden biri maalesef düştü. İki kahraman Silahlı Kuvvetler mensubumuz şehit oldu. Herhangi dış bir müdahaleyle düştüğü konusunda kesin bir delil yok, belge yok. Bunun araştırılması, çalışılması yapılıyor. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Bölgede askerlerimiz duruma hakim. Bir sıkıntı yok" dedi.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ'NDEN AÇIKLAMA

TSK'dan yapılan açıklamada da şöyle denildi: "Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, Afrin'de devam eden operasyonlar esnasında, 10 Şubat 2018 saat 13.00 sularında, ATAK tipi bir helikopterimiz kırıma uğramış, helikopterde bulunan iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Olayla ilgili teknik heyet tarafından inceleme başlatılmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz." Hatay'ın Kırıkhan ilçesinin karşı tarafına düşen helikopterin enkazına da ulaşıldı. Helikopterin düşmesinin ardından terör hedefleri yoğun ateş altına alındı.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.