Hava Durumu

Sosyal medya ayağa kalktı: #BursayıTerkEt

Bursa Kirazlıyayla Köyü'nde yapmak istediği atık su tesisi için köylülerin sokağa çıkamamasını fırsat bilen Meyra Madencilik Şirketi, ağaç katliamı yaptı. Kirazlıyayla'daki doğa katliamına karşı #KirazlıyaylayıSavun ve #BursayıTerkEt etiketleri sosyal medyada gündem oldu.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2020 22:55
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2020 22:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Sosyal medya ayağa kalktı: #BursayıTerkEt

Bursa'nın Yenişehir ilçesine bağlı Kirazlıyayla köyünde faaliyet gösteren maden şirketi Meyra Madencilik,  koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasını fırsat bilerek, ağaç katliamı yaptı. Köylüler güne ağaç kesme makinelerinin sesiyle uyandıklarını söylerken, Yenişehir Çevre Platformu (YEÇEP) söz konusu gelişme ile ilgili bir açıklama yaparak, "Firma 4 günlük sokağa çıkma yasağı öncesi beton mikseri ve demir getirmişti. Bugün de yine ağaç kesimi yaptı ve 3 tır daha malzeme geldi. Köylüler evlerinden çıkamıyor, tarlalarına bile giderken tapu göstermek zorunda kalıyorlar. Bizler hukuki süreci bekliyoruz ama firma çalışmasına hız kesmeden devam ediyor" ifadelerini kullandı. 

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Kirazlıyayla'daki talana karşı #KirazlıyaylayıSavun ve #BursayıTerkEt etiketleri sosyal medyada gündem oldu.

BU FOTOĞRAFA İYİ BAKIN

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Bicer Karaca "Bu fotoğrafa iyi bakın..." diyerek direnişin en önündeki kadınların fotoğrafını paylaştı ve "Birileri çıkar için, maden için her türlü haksız girişimi meşrulaştırmaya çalışırken, Bursa Kirazlıyayla kadınları göğsünü gere gere bu topraklar bizim, #BursayıTerkEt diyor. Seslerine ses olalım... #KirazlıyaylayıSavun" ifadelerini kullandı.

Direnişin sembol ismi olan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ise "Lübnanlı Şirket #BursayıTerkEt" dedi:

CHP  Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ise "4 günlük karantinayı fırsat bilen maden şirketi, doğa talanına devam ediyor. Kirazlıyayla'nın güzel insanları ise buna karşı direniyor. Toprağına, suyuna, havasına, yaşam alanına sahip çıkıyor. Yargı süreci bitmedi. Doğa katliamını durdurun!" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.