Hava Durumu

Soyağacı çılgınlığı! Bakanlık devreye girdi! En geç 1 hafta...

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, vatandaşların yoğun ilgisinin ardından askıya alınan soyağacı sorgulama hizmetindeki sorunun giderilmesi için çalışma başlattı. 4 milyon kişinin giriş yapmasıyla çöken sistemin en geç bir hafta içinde yeniden faaliyete geçeceği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2018 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2018 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Soyağacı çılgınlığı! Bakanlık devreye girdi! En geç 1 hafta...

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün soyağacı sorgulama sistemini e-devlet üzerinden vatandaşların hizmetine açma kararından sonra sistem, taleplere yanıt veremez hale gelmişti. Yoğun talebi kaldıramayan uygulama geçici olarak askıya alınmıştı. Hürriyet'in haberine göre, sistemdeki sorunun çözülmesi için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı da devreye girdi. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden üst düzey bir yetkili, "Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca çalışma yürütülüyor. Sistemin kapasitesinin yükseltilmesi söz konusu. Şu anda test çalışması yapıyoruz. Sistem kilitlenmeden en fazla ne kadar soyağacı sorgulama yapılabilir" dedi.

EN GEÇ BİR HAFTA İÇİNDE AÇILACAK

Çalışmaların sürdüğünü bildiren yetkili, "En geç bir hafta içinde vatandaşlar yeniden soyağacı sorgulaması yapabilecek. Ancak günlük kota olacak. Kullanıcılardan ricamız sakin olmaları" ifadelerini kullandı.

4 MİLYON KİŞİ GİRİŞ YAPMIŞ

Öte yandan sistemi kilitleyen yoğunluğa dair rakamlar da ortaya çıktı. Ulaştırma Bakanlığı'nın ilgili birimindeki kayıtlara göre o gün E-Devlet uygulamasına 4 milyon kullanıcı giriş yaptı. Kayıtlara göre bu rakam daha önceki girişlerin en az 3 veya 4 katıydı. Zira E-Devlet'in günlük kullanıcı sayısı 1 ile 1.5 milyon arasında... Siteye giren 4 milyon kişiden sadece 737 bini sistem kilitlenmeden önce Altsoy-Üstsoy sorgulama sayfasına gidebilmiş. Bunların da sadece 310 bini işlemi başarıyla tamamlayıp kayıt alabilmiş...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.