Hava Durumu

Sözünü tuttu! O artık dünya şampiyonu

Bilek güreşinde Polonya'da Avrupa Şampiyonu olan milli sporcumuz Gülistan Korkmaz, Macaristan'da düzenlenen turnuvada dünya şampiyonluğuna ulaştı

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2017 08:28
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2017 08:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Sözünü tuttu! O artık dünya  şampiyonu

Turgay AKBULUT

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de 2 Eylül'de başlayan ve halen devam etmekte olan Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda Türkiye Bilek Güreşi Milli Takımı'nın 56 kişilik ekibinde yer alan Gülistan Korkmaz, gururumuz oldu.

Şuana kadar şampiyonada bayanlardan ülkemize altın madalyaya kazandıran tek isim olan, Görükle Spor Kulübü'nün (GFC) sporcusu Gülistan Korkmaz, 50 kilo sol bilekte finalde Moldova'dan Valeria Chiparuş'u yenerek, altın madalyaya uzandı. 21 yaş altında katıldığı dünya şampiyonasında 8 ülkeden 10 sporcuyu yenerek İstiklal Marşını okutup, Türk bayrağını göndere çektirten Gülistan Korkmaz, "Mayıs ayında Polonya'da düzenlenen turnuvada Avrupa Şampiyonu olmuştum. Bu turnuvanın ardından hem milli takım hocalarıma, hem de GFC Başkanı Sayın Kadir Gırdoğlu'na dünya şampiyonu olacağıma dair söz vermiştim. Bu sözümü tutmuş olmanın mutluluğuyla birlikte, Türk Bayrağını Macaristan'da da dalgalandırmanın sevincini yaşıyorum" dedi.

ÇOK ÇALIŞTI...HAK ETTİ

Sporcusunun başarısının GFC ailesini mutlu ettiğini belirten Kulüp Başkanı Kadir Gırdoğlu da, "Gülistan bu şampiyonluğu gerçekten hak etti. Turnuva öncesi kilo fazlası vardı. Bu kiloyu vermek ve forma girebilmek için çok sıkı bir antrenman programı uyguladık. Ve sonuç ortada... Kendisini tebrik ediyorum ve bu şampiyonluğun ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.