Hava Durumu

'Staj süresi emeklilikte sayılacak' iddiası

Sosyal Güvenlik Kurumu, staj ve öğrencilik sürelerinin emeklilikte geçerli sayılmasına yönelik düzenleme yapıldığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2018 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2018 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Staj süresi emeklilikte sayılacak' iddiası

SGK staj sürelerinin emeklilikten sayılmasına dair haberlere ilişkin açıklama yaptı.  Açıklamada, "Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik" adlı düzenlemenin, staj ve öğrencilik sürelerinin emeklilikte geçerli sayılmasına yönelik düzenleme olmadığı belirtildi.  Söz konusu değişikliğin, mesleki ve teknik ortaöğretim sırasında tamamlayıcı eğitim ya da alan eğitimi gören öğrencilerin "iş kazası ve meslek hastalığı" sigortası kapsamına alınmasının, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının İçişleri Bakanlığına bağlanması ve Jandarma ile Sahil Güvenlik Akademisinin kurulmasıyla ilgili olduğu ifade edildi.

GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Staj ve öğrencilik sürelerinin emeklilikte geçerli sayılmasına yönelik düzenleme yapıldığı haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Sigortalılık başlangıcı ya da emeklilik yaşının hesaplanması dahil sosyal güvenlik hakları ancak kanunla düzenlenebilecek haklardır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.