Hava Durumu

'Standartlarınız, standartlarımız değildir, bu yüzden aradığınız kriterlerde bir okul da değiliz'

Özel Bursa BEK Okulları,  yeni eğitim öğretim yılına yenilenmiş kadro ve markasıyla giriyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2019 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2019 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Standartlarınız, standartlarımız değildir, bu yüzden aradığınız kriterlerde bir okul da değiliz'

Özel Bursa BEK Okulları'ndan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

" 'Özel öğretimde ticaret değil, yalnızca uluslararası düzeyde eğitim' sloganıyla kendi kurumsal vizyonunu ve kurucu zihnini var eden BEK Bilgi okulları olarak, küçük ticari hesaplarımız için feda edeceğimiz tek bir çocuğumuz yoktur lakin bir çocuk yüreği için feda edilecek çok şeyimiz var diyoruz.

SACAYAKLARIMIZ...

Pedagojik tutumumuzu ve tüm eğitim müfredat içeriklerimizi Dil, Bilim ve Felsefe temelinde inşa ediyoruz. Okulumuzda uyguladığımız kendimize özgü yabancı dil öğretim yöntemiyle, en az bir yabancı dili ana dili düzeyinde konuşan, bilimsel bilgiye ulaşabilen ve bu alanda projeler geliştirebilecek düzeye bilime vakıf, felsefi sorgulama yeteneği gelişmiş sorgulayan bireyler yetiştiriyoruz. Bu vesileyle dil öğretmiyor, dili konuşturuyoruz. Bilimi ezberletmiyor, uygulatıyoruz. Felsefeyi, çocuklar için felsefe  (philosophy for children P4C)  programıyla müferdata dahil eden tek okuluz. Ayrıca Felsefi zihin yetiştirme anlayışımıza bağlı olarak critical thinking derslerini de eğitim programımıza almış bulunmaktayız. Özcesi bizde amaç, mutlak itaat eden değil, düşünen, sorgulayan ve üreten nesiller var etmektir.

VİZYONUMUZ

Ülkemizde özel öğretim alanında klişenin ve verili olanın dışına çıkarak ve dünyada gelişmiş eğitim örneklerinden ilham alarak bir başka eğitimi mümkün kılmaktır. Çünkü ezberlerimiz değil, araştırma ve sorgulamalarımız bizi özgün, üretken ve başarılı kılacaktır. Evet, entelektüel aklımız ve eğitimdeki birikim ve tecrübemiz ile ülkemizde ve dünyamızda biz de özgün bir eğitim modeli ortaya koyabilir, bu sayede eğitim alanında özgün bir model oluşturabiliriz inancıyla model bir eğitim faaliyeti inşa ediyor, uyguluyoruz.

FARKIMIZ/ÖZNİTELİĞİMİZ

Başta gıda güvenliği olmak üzere ortam güvenliği ile güvenli okul olma özelliğimiz, dil, bilim, felsefe önceliğinde kendimize özgü oluşturduğumuz müfredatımız ve elbette ki ticari kaygıları öncelemeyen tutumuzla biz sektördeki emsallerimizden farklıyız. Bizde esas olan çocuk zihninde bilginin depolanmasını sağlamak değil çocuğumuzun bilgiyi üreten bir zihne kavuşmasını sağlamaktır. Bize göre balık tutmayı öğrenmiş bireyler yaşama katkı sunabilirler. Çünkü biz bir eğitimci okuluyuz. 

KADROMUZ

Master ve doktora düzeyinde bilgi ve öğretmenlikte 20 yılı aşkın bir birikime sahip yönetim kadromuzun oluşturduğu güçlü, vizyoner ve eğitimde ortalama 15 yıllık tecrübeye sahip bir eğitim kadrosuna sahibiz. Kadromuzu oluştururken hasbelkader bir diploma elde etmiş diplomalı kimselerden değil, gönüllü olarak öğretmenlik mesleğini seçmiş ve çocuğumuza değer veren öğretmenlerimizi tercih ediyoruz. Bu sayede çocuğumuza dokunuyoruz.

MÜFREDAT İÇERİKLERİMİZ

Zekâ eğitimi programımız başta olmak üzere totalde %40-45 oranlarında yabancı dil ağırlıklı, felsefi müfredat uygulayan, özgürlükçü pedagojiyi temel alan ve tüm dersler temelinde 5N1K mantığını önceleyen bir okuluz. Bu bağlamda felsefi metinleri okuma ve analiz etme, eleştirel düşünme ders ve aktiviteleri uygulayan, akıl oyunları ve zekâ eğitimi programını aktif olarak işleyen okulumuzda İngilizce fen ve matematik derslerini de okutmaktayız. 

ÖNCÜLLERİMİZ /STANDARTLARIMIZ

Ölçütlerini gelişmiş ülkelerin eğitim ölçütlerinden alan okulumuzda evrensel değerler referans alınmıştır. Bu bağlamda standardımız uluslararası eğitim standartlarıdır.  Okul yönetim anlayışımızı evrensel değerler üzerine bina edip evrensel değerlere saygılı zihinler yetiştiriyoruz. Organik gıda, sağlıklı ve güvenli okul ortamı, innovatif, yenilikçi, çağdaş ve Anadolu toplumu değerlerini benimsemiş, demokratik, çoklu kültürel değerlere saygılı bir okul ortamını imar etmiş bulunuyoruz. Bu bağlamda Okul ve sınıf meclislerimizle öğrencilerimizin okul yönetim sürecine dâhil olmalarını sağlamaktayız. 

TEMEL HASSASİYETLERİMİZ

Bizim için çocuk bir "meta" değildir. Bu yüzden çocuk zihinler üzerinden para kazanmak gibi bir önceliğe sahip değiliz. Bu bağlamda sürümden kazanmak, günü kurtarmak, zarar etmemeyi baz almak, algı yönetmek, reklam ve bilumum iletişim ve sosyal medya ortamlarında ticari algı operasyonları yürütmek gibi tutum ve anlayışa yabancıyız. Özellikle son yıllarda ülkemizde ve bölgemizde özel okul sayısında meydana gelen artışla birlikte ne yazık ki bu tutum ve yaklaşımlara üzülerek şahit olmaktayız. Elbette ki inşaat, gıda, tekstil, mobilya gibi sektörlerden tüccarların, iştahla eğitim sektörüne yönelmeleri bu sektörlerin satış pazarlama stratejilerinin de sektörümüze taşınmasına sebep olmuştur. Ancak yine vurguluyoruz ki: Çocuk meta değildir. Çocuk zihni bir ticari metaya dönüştürülmemelidir. Bilakis bize göre çocuk ve çocuk zihni, evlattır, gelecektir, sorumluluktur ve emanettir.

VARLIK GEREKÇEMİZ

Varlık gerekçemiz kendi evlatlarımızı ve bize emanet edilen çocuklarımızı geleceğe hazırlamak ve Uluslararası düzeyde bir eğitim kalitesiyle gelecek nesillerimizin kendilerinin ve içinde yaşadıkları dünyanın farkına varmalarını sağlamaktır. Varlık gerekçemiz sektörden rant elde etmek, büyümek ve ticari doyumsuz bir varlığa dönüşmek asla değildir.

OLMAZSA OLMAZLARIMIZ

Biz yalnızca birer eğitimci ve kurumumuz yalnızca bir eğitim kurumudur.  Bu yüzden alternatif, uygulanabilir, sonuca odaklı bir eğitimle üretken, proaktif, çağının ve toplumunun değerlerini benimsemiş, eleştirel düşünceyi edinmiş, sorun değil, çözüm üretebilen bir zihin yetiştirmek olmazsa olmazımızdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.