Hava Durumu

Su almaya başlayan Türk gemisi son anda kurtarıldı!

Adriyatik Denizi'nde su almaya başlayan Türk gemisindeki 13 kişiden 8'i kurtarıldı. Yük gemisinin batmaması için ekipler çaba sarf ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2018 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2018 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Su almaya başlayan Türk gemisi son anda kurtarıldı!

Hırvatistan Denizcilik, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Adriyatik Denizi'ndeki Jabuka Adası açıklarında Türk bandıralı bir yük gemisinin su almaya başladığını açıkladı.

'Haksa' isimli yük gemisi, sabahın erken saatlerinde Rijeka Arama Kurtarma Merkezi'ne (MRCC) acil durum çağrısı yaptı.

Hırvatistan ve İtalya'ya ait arama kurtarma gemileri ile Brodospas firmasına ait römorkun olay yerine ulaştı.

85 metre uzunluğundaki geminin 11'i Türk, ikisi Hindistan vatandaşı olan 13 kişilik mürettebatı vardı. Mürettebattan sekizi İtalya'ya ait 'Valcadorea' isimli tanker gemisinin yardımıyla tahliye edildi ve Split Limanı'na götürüldü.

Kaptan ve diğer dört kişi gemide kalmaya karar verdi.

Gemide kalanlar kurtarma ekipleri gelene kadar kadar batmayı engellemeye çalışacak.

SON ANDA KURTARILDI

Hırvatistan Denizcilik, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Adriyatik Denizi'nde Hırvatistan'ın Jabuka Adası açıklarında Türk bandıralı bir yük gemisinin su almaya başladığını bildirdi. Türk gemisindeki 13 mürettebat tahliye edildi ve gemi yüzer duruma getirildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Haksa" isimli yük gemisinin su almaya başladığını sabahın erken saatlerinde Rijeka Arama Kurtarma Merkezine (MRCC) bildirilmesi üzerine Hırvatistan ve İtalya'ya ait arama kurtarma gemileri ile Brodospas firmasına ait römorkun olay yerine intikal ettiği belirtildi.

85 metre uzunluğundaki geminin 11'i Türk, 2'si Hindistan vatandaşı olan 13 kişilik mürettebat, İtalya'ya ait "Valcadorea" isimli tanker gemisinin yardımıyla tahliye edildi.

Tahliye edilen 8 kişinin Split Limanı'na götürüldüğü bilgisinin yer aldığı açıklamada, gemide kalan 5 kişinin diğer kurtarma ekipleri gelene kadar batmayı engellemeye çalışacağı aktarılmıştı. Gelen son dakika bilgisine göre, mürettebatın tamamı tahliye edilirken, gemi yüzer duruma getirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.