Hava Durumu

Su üstünde gidebilen otomobil üretildi: 'Pazar arayışında'

Rus Yagalet firması su üstünde gidebilen bir otomobil icat etti. Şirket, ister yolda ister su da gidebileceğiniz özel bir süzülme teknolojisi kullanan yeni otomobil tasarımını gün yüzüne çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2018 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2018 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Su üstünde gidebilen otomobil üretildi: 'Pazar arayışında'

Bir Rus girişim olan Yagalet, pek çok kişiyi kendine hayran bırakacak yeni otomobil tasarımını yayınladı. Bir spor otomobil olarak karşımıza çıkan yeni Yagalet otomobil, yalnızca yollarda değil suda da gidebiliyor. Söz konusu teknolojinin patentini almak üzere olan Yagalet, aynı teknolojiyi SUV, minivan ve diğer araçlarda da kullanacak.

Her tip araçta kullanılacak

Geliştirdiği hovercraft sistemini bir eve yerleştireceğini de söyleyen Yagalet, teknolojinin nasıl çalıştığı konusunda ise bir bilgi vermedi. Yapılan açıklamaya göre sürücüler, kabinin içinde bulunan bir kol yardımı ile aracın altında bulunan şişme yastıkları açabilecek. Şişme yastıklar sayesinde havada süzülebilen otomobil, standart otomobillerin ilerleyemediği pek çok yerde ilerleyebilecek.

Gözleri üzrenide

Yagalet'in açıklamasına göre geliştirdikleri sistem, hovercraft otomobiller ve diğer uçan taşıtların yaşadıkları temel sorunlara farklı bir yaklaşım sunuyor. Şirketin açıklamasına göre standart uçan otomobiller için pilot ehliyeti alınması gerekiyor. Kendi geliştirmiş oldukları sistem ise bu sorunu ortadan kaldırıyor.

Yagalet, aracın süzülme moduna geçtiğinde nasıl kontrol edileceğini henüz açıklamadı. Fakat araç havada olacağı için yönlendirmenin bir kanat ve itiş gücü sağlayan motorlar ile sağlanacağı düşünülüyor. Aracın nasıl yavaşlayacağı konusu da hala bir soru işareti. Aracın otomobil ve süzülme modlarında aynı güç ünitelerini kullanıp kullanmacağı şu an için bilinmiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.