Hava Durumu

Sudan, ucuz ete talip! '4 dolardan fazla olmaz'

Türkiye'nin ucuz et ithalatı arayışına Sudan talip oldu. Sudan Tarım ve Orman Bakanı Abdullatif Ahmed Mohamed Ijaimi, "Eğer bir anlaşmaya varabilirsek Türkiye için yüksek kaliteli eti ucuza üretebiliriz. Fiyatı 4 dolardan daha fazla olmaz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2017 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2017 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Sudan, ucuz ete talip! '4 dolardan fazla olmaz'

Türkiye'de yüksek fiyat nedeniyle 'lüks tüketim' olarak adlandırılmaya başlanan kırmızı et ithalatıyla ilgili Afrika kıtası ülkesi Sudan'dan dikkat çeken bir teklif geldi.  Sudan Tarım ve Orman Bakanı Abdullatif Ahmed Mohamed Ijaimi, ülkede canlı hayvan üretim maliyetlerinin düşük olduğunu dile getirerek, "Eğer bir anlaşmaya varabilirsek Türkiye için yüksek kaliteli eti ucuza üretebiliriz. Fiyatı 4 dolardan daha fazla olmaz" dedi.

ZİYARET KATKI SAĞLAYACAK

Ijaimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sudan ziyaretinin önemine işaret ederek, bu çerçevede bakanlar ve iş dünyasının bir araya geldiğini söyledi. Türk iş adamlarının Sudan'daki yatırım fırsatları ve tarım sektörü konusunda bilgilendirildiğini anlatan Ijaimi, ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkilere önemli katkı sunacağını vurguladı.

KAZAN-KAZAN ANLAYIŞI

Türkiye ve Sudan arasında çeşitli alanlarda stratejik iş birliği için çalışmalar yürüttüklerini anlatan Ijaimi, iki ülke tarım heyetlerinin şubatta bir araya geleceğini, ardından bu kapsamda Türkiye'yi ziyaret edeceğini bildirdi. Ijaimi, "Türkiye'nin gelişmiş bir ülke olduğunu biliyor ve tarım alanında, kazan-kazan şeklinde, stratejik bir partnerlik üzerine çalışıyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.