Hava Durumu

Suikast timi davasında karar açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişimine ilişkin davada karar çıktı. 31 sanığa 4'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Eski Yarbay Hüseyin Yılmaz beraat etti. Fethullah Gülen, Burkay Karatepe, Özcan Karacan'ın dosyaları ayrıldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2017 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2017 14:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Suikast timi  davasında karar açıklandı

Muğla'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin 2'si firari, 43'ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı.

Karar öncesi son sözleri sorulan sanıkların tamamı, mahkemenin adil yargılama yapmadığını öne sürdü. Mahkeme, savunmaların ardından 30 sayfalık kararını açıkladı.

34 SANIĞA 4'ER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

34 sanığa ''Cumhurbaşkanı'na suikast, kasten öldürme ve anayasal düzeni ortadan kaldırma" suçlarından 4'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Bu isimler arasında eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, eski Binbaşı Şükrü Seymen ile Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'nın "üs imamı" ve "menfez paşası" olarak da anılan eski Başçavuş Zekeriya Kuzu da var.

ESKİ BAŞYAVERE 18 YIL HAPİS

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski Başyaveri Ali Yazıcı ise 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

1 SANIK BERAAT ETTİ, GÜLEN DAHİL 3 KİŞİNİN DOSYALARI AYRILDI

Eski Yarbay Hüseyin Yılmaz beraat ederken; bir numaralı sanık Fetullah Gülen ile Burkay Karatepe ve Özcan Karacan'ın dosyalarının ayrılmasına karar verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.